Διακοπή ρεύματος προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο της Ατλάντα

Διακοπή ρεύματος προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο της Ατλάντα Facebook Twitter
EPA/ERIK S. LESSER
0

Χάος προκάλεσε στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα (Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport), μία διακοπή την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που διήρκησε 11 ώρες και έθεσε εκτός λειτουργίας όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Ακυρώθηκαν πάνω από χίλιες πτήσεις και καθηλώθηκαν δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

Στο συγκεκριμένο αμερικανικό αεροδρόμιο, που είναι το πιο πολυσύχναστο του κόσμου, πραγματοποιούνται σχεδόν 2.500 πτήσεις και περνούν πάνω από 250.000 επιβάτες ημερησίως.

«Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις», ανακοίνωσαν στις 23:45 (της Κυριακής τοπική ώρα, 06:45 σήμερα ώρα Ελλάδας) οι αξιωματούχοι του Hartsfield-Jackson της Ατλάντα στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter. Πολλές χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι μοίρασε «5.000 γεύματα» εν αναμονή της αποκατάστασης της βλάβης.

Ωστόσο, δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στο κανονικό η εναέρια κυκλοφορία. Η στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα είναι δωρεάν ως τις 08:00 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, τόνισαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Η εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power υπογράμμισε ότι το συμβάν ήταν «πολύ σπάνιο». «Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε για όλες τις βασικές λειτουργίες του αεροδρομίου και κυρίως για τις πτήσεις», πρόσθεσε.

Το μπλακ-άουτ πιστεύεται ότι προκλήθηκε από φωτιά σε υπόγεια ηλεκτρική εγκατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρίας, μια πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε καλώδια και ευθύνεται για τη βλάβη.«Κανείς, ούτε το προσωπικό ούτε οι επιβάτες, δεν βρέθηκε σε κίνδυνο», υπογράμμισε η Georgia Power.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM