Στο φως η ιστορία του 95χρονου ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου που παντρεύτηκε το σύντροφό του και άλλαξε το όνομά του

Στο φως η ιστορία του 95χρονου ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου που παντρεύτηκε το σύντροφό του και άλλαξε το όνομά του Facebook Twitter
Φωτό: Wikipedia / National Archives and Records Administration
0

H απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που υπηρέτησε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παντρεύτηκε τον σύντροφό του και άλλαξε το όνομά του, έρχεται στο φως με νεκρολογία που βρέθηκε σε παλιό σχολικό περιοδικό.

Ένας άνθρωπος που σίγουρα είχε γεμάτη ζωή ήταν ο Σεσίλ Χέρμπερτ Ουίλιαμ Χότζες, επίσης γνωστός ως Μπιλ.

Πέθανε το Νοέμβριο του προηγούμενου χρόνου στην ηλικία των 95 ετών και ο συγγραφέας Τζέρεμι Ντανς εντόπισε την αξιοθαύμαστη νεκρολογία του στο περιοδικό του παλιού του σχολείου.

Η συμμετοχή του στην απόβαση της Νορμανδίας, το γεγονός ότι ο Χότζες ήταν ένας από τους πρώτους Βρετανούς που εισήλθαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπέλζεν κατά την απελευθέρωση και ο γάμος του με τον έρωτα της ζωής του το 2005, όταν νομιμοποιήθηκε τελικά ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, συνιστούν σε μία πραγματικά αξιοσημείωτη ζωή.

Το κερασάκι στην τούρτα παρόλα αυτά αποτελεί η αποκάλυψη ότι ο Σεσίλ άλλαξε το όνομά του σε Μπιλ, όταν πέθανε η μητέρα του στην ηλικία των 101 ετών.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία, ο Σεσίλ Χέρμπερτ Ουίλιαμ Χότζες, κατατάχτηκε στο βασιλικό πυροβολικό το 1942 και συμμετείχε στην απόβαση στη Νορμανδία. Λίγο αργότερα υπηρέτησε στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Ήταν ένας από τους πρώτους βρετανούς αξιωματικούς που μπήκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν, όπου τα γράμματα που έστελνε στην οικογενειά του, γεμάτα από φρίκη για αυτό το μέρος, φυλάσσονται στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσέιο. Αποστρατεύτηκε ως λοχαγός το 1945.

Από το 1947 ξεκίνησε μία επιτυχημένη καριέρα στο υπουργείο Οικονομικών. Όταν συνταξιοδοτήθηκε μετακόμισε με τον σύντροφό του, Μπέρναρντ Φλιν, στο Cotwwolds, όπου το 2005, με τη νέα νομοθεσία για το γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, παντρεύτηκαν και επέστρεψαν στο Λονδίνο. Ο Σεσίλ, που πάντα ήθελε να λέγεται Μπιλ, περίμενε μέχρι το θάνατο της μητέρας του στην ηλικία των 101 ετών, ώστε να αλλάξει το όνομά του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ