Με επιθέσεις στις ΗΠΑ απειλεί το Ισλαμικό Κράτος ως αντίποινα για την Ιερουσαλήμ: «Να μας περιμένετε»

Με επιθέσεις στις ΗΠΑ απειλεί το Ισλαμικό Κράτος ως αντίποινα για την Ιερουσαλήμ: «Να μας περιμένετε» Facebook Twitter
Προπαγανδιστική φωτογραφία που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τζιχαντιστές.
0

Με επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος απειλεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σε αντίποινα για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε σε λογαριασμό της οργάνωσης στην εφαρμογή Telegram, με τίτλο «Να μας περιμένετε» και «το ISIS στο Μανχάταν», το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει νέες επιχειρήσεις. Επίσης, το μήνυμα συνοδευόταν από εικόνες που έδειχναν την Times Square στη Νέα Υόρκη και έναν φερόμενο εκρηκτικό μηχανισμό και πυροκροτητή.


«Θα κάνουμε περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα σας, μέχρι την τελευταία στιγμή, και θα σας κάψουμε με τις φλόγες του πολέμου που ξεκινήσατε στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Απλώς περιμένετε», αναφέρει η απειλητική ανακοίνωση.

«Η αναγνώριση από το σκυλί σας "Τραμπ" (sic) της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα της δικής σας χώρας», προστίθεται.

Σημειώνεται πως η τζιχαντιστική οργάνωση είχε προχωρήσει και πριν από μερικές εβδομάδες σε απειλητικά μηνύματα εναντίον της Δύσης ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, δίνοντας στη δημοσιότητα προπαγανδιστικές εικόνες και απειλώντας με επιθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι πριν από τρεις ημέρες εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε υπόγεια διάβαση, ανάμεσα στην Times Square και τον σταθμό λεωφορείων Port Authority στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ο 27χρονος, που ήταν ζωσμένος με τον μηχανισμό, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM