Trans άντρας γέννησε ξανά, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο του παιδί, που είχε κάνει ως γυναίκα

Trans άντρας γέννησε ξανά, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο του παιδί, που είχε κάνει ως γυναίκα Facebook Twitter
12

Πέντε χρόνια μετά από τη γέννηση του πρώτου παιδιού του, ενώ ήταν γυναίκα, ο transgender Kaci Sullivan έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί του, όντας πλέον άντρας. 

Ο 30χρονος από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ πιστεύεται πως είναι το πρώτο άτομο στον κόσμο που γέννησε και ως γυναίκα και ως άντρας. 

Ο Kaci έχει ήδη ένα παιδί, τον 5 ετών Grayson, με τον πρώην σύζυγό του, το οποίο γεννήθηκε πριν κάνει τη μετάβαση από γυναίκα σε άντρα. Για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ενός υγιέστατου βρέφους βάρους περίπου 3.8 κιλών, ο 30χρονος υποβλήθηκε σε καισαρική τομή.

Trans άντρας γέννησε ξανά, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο του παιδί, που είχε κάνει ως γυναίκα Facebook Twitter
Ο Kaci έχει ήδη ένα παιδί, τον 5 ετών Grayson.

Η σύλληψη έγινε όταν ο Kaci αποφάσισε να κάνει διάλειμμα από τις αντρικές ορμόνες που παίρνει και είναι ο καρπός του έρωτά του με τον σύντροφό του Steven, που είναι 27 ετών. Το ζευγάρι αποφάσισε να μην αποκαλύψει σε κανέναν το φύλο του μωρού, που ονόμασαν Phoenix, επειδή θέλουν να το μεγαλώσουν ως gender neutral (ουδέτερο φύλο), μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ώστε να το επιλέξει μόνο του.

 

Ο Kaci λέει πως δέχθηκε πολλά σχόλια για την εγκυμοσύνη και αρκετό διαδικτυακό bullying, αλλά πως ήταν αποφασισμένος να εξαλείψει το στίγμα γύρω από το να είναι trans γονιός.

«Η στιγμή που βγήκε το μωρό και το άκουσα να κλαίει ήταν απερίγραπτη. Είναι απίστευτο να σκέφτομαι πως έφτιαξα αυτόν τον μικρό άνθρωπο. Μετά από 26 εβδομάδες με πρωινές ναυτίες και επτά μέρες ωδίνες τοκετού, ήταν μια πανέμορφη στιγμή. Είμαστε τόσο ευτυχισμένοι και ευγνώμονες και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή ως οικογένεια. Το μωρό είναι αξιολάτρευτο και πολύ γλυκό. Το δέσιμο που ένιωσα μαζί του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπήρξε ένα απίστευτο προνόμιο και τους τελευταίους 9 μήνες μήνες ήρθαμε πολύ κοντά με τον σύντροφό μου», είπε ο 30χρονος, που γέννησε τέσσερα χρόνια μετά τη μετάβασή του από γυναίκα σε άντρα. 

Trans άντρας γέννησε ξανά, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο του παιδί, που είχε κάνει ως γυναίκα Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από βίντεο που τράβηξε στην 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Όπως εξηγεί, αρνήθηκε να ασχοληθεί με όσους «αναστατώθηκαν» με την ιδέα να κάνει ξανά παιδί. «Προσπαθούν να μας προσβάλουν αλλά είναι εντελώς βλάκες. Δεν χάνω τον χρόνο μου ούτε την ενέργειά μου με το να μπω σε αυτή τη διαδικασία, κι αυτό γιατί δεν θωρώ πως η εγκυμοσύνη είναι κληρονομικά γυναικεία υπόθεση και διαφωνώ με τους ρόλους των δύο φύλων. Η εγκυμοσύνη δεν με έκανε να νιώσω λιγότερο αρσενικό», σημειώνει ο Kaci. 

Trans άντρας γέννησε ξανά, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο του παιδί, που είχε κάνει ως γυναίκα Facebook Twitter
Με τον σύντροφό του, Steven.

Επίσης παραδέχεται πως πάλευε με την ταυτότητά του όλη τη ζωή του και υπήρξε θύμα κακοποίησης από τότε που ήταν 4 ετών. Όταν έμεινε έγκυος στο πρώτο παιδί, ήλπιζε η εμπειρία να τον κάνει να νιώσει περισσότερη θηλυκότητα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. «Προσευχόμουν να νιώσω κάποια σύνδεση με τη γυναικεία φύση, να ταυτιστώ με αυτό που συνέβαινε στο σώμα μου, αλλά δεν μπορούσα. Ένιωθα απελπισία, ήθελα να πεθάνω. Ένιωθα τρόμο στην ιδέα πως θα "τραβήξω" ένα παιδί σε όλη αυτήν τη σκοτεινιά μου. Βέβαια όταν γέννησα τον Grayson ήταν ευλογημένη στιγμή, τον αγάπησα αμέσως και ποτέ δεν είχα αγαπήσει τίποτα και κανέναν τόσο, ένιωσα πως έχω ευθύνη απέναντί του», εξηγεί. 

Τρεις μήνες μετά τη γέννηση του γιου του, ο Kaci έκανε coming out ως transgender, κάτι που όπως λέει ήταν σαν «με ελάφρωσαν από έναν τόνο τούβλα». Λίγο καιρό αργότερα έληξε τον γάμο του χάνοντας παράλληλα πολλούς φίλους αλλά και τη δουλειά του. Με τον σημερινό του σύντροφο γνωρίστηκαν το 2014 και αποφάσισαν να αρχίσουν τις προσπάθειες για παιδί το 2016. 

Trans άντρας γέννησε ξανά, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο του παιδί, που είχε κάνει ως γυναίκα Facebook Twitter
Τρεις μήνες μετά την γέννηση του γιου του, ο Kaci έκανε coming out ως transgender, κάτι που όπως λέει ήταν σαν «με ελάφρωσαν από ένα τόνο τούβλα».

Ο Kaci Sullivan κατέγραψε όλη την εγκυμοσύνη του μέσω βίντεο και φωτογραφιών στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube, που ονομάζεται «My Trans Pregnancy», προκειμένου να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς και για άλλα transgender άτομα που θέλουν να γίνουν γονείς. «Όταν μεγάλωσε η κοιλιά μου άρχισα να αγχώνομαι για το πώς θα βγω έξω επειδή ο κόσμος θα με κοιτούσε έντονα. Παρατηρούσαν την αφύσικη σιλουέτα μου. Σίγουρα υπήρχε άγχος αλλά το σημαντικότερο για μένα ήταν να στείλω το μήνυμα πως η εγκυμοσύνη δεν έχει να κάνει με το φύλο», καταλήγει.

Διεθνή
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM