Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμμάν της Ιορδανίας

0

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμμάν της Ιορδανίας έπειτα από κάλεσμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είχαν προαναγγείλει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη χώρα από την έναρξη της «Αραβικής Άνοιξης».

 

Οι διαδηλώσεις γίνονται μόλις μία μέρα μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον βασιλιά Αμπντάλα.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, oι διαδηλωτές απαιτούν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, καθώς θεωρούν ότι ο Βασιλιάς έχει συγκεντρώσει πολλές εξουσίες, ζητώντας παράλληλα ο πρωθυπουργός να εκλέγεται και όχι να διορίζεται από το βασιλιά.

 

Στην Ιορδανία υπάρχει επίσης τρομερή κοινωνική αναστάτωση λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας, η οποία υποφέρει από υψηλό πληθωρισμό και ανεργία. Τα αιτήματα των διαδηλωτών άρχισαν να ακούγονται ολοένα και περισσότερο μετά την «Αραβική Άνοιξη» η οποία ήδη έχει φέρει μεγάλες αλλαγές σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη.

 

Από τον Ιανουάριο του 2011 έχουν σημειωθεί αρκετές διαδηλώσεις στην Ιορδανία, αλλά συνήθως ήταν σχετικά μικρές και δεν απέκτησαν το δυναμισμό των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο ή τη Λιβύη. Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές δεν αξιώνουν την εκθρόνιση του βασιλιά, αλλά απαιτούν μεταρρυθμίσεις και περισσότερη δημοκρατία.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM