Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ στο Ντουμπάι

Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ στο Ντουμπάι Facebook Twitter
1

Μια αναπτυξιακή εταιρία από το Ντουμπάι θα ξοδέψει 1 δις δολάρια για να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ, ενός κτηριακού συγκροτήματος που κατασκευάστηκε στις όχθες του ινδικού ποταμού Γιούμα από τον μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α', τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του. Σήμερα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το αντίγραφο που θα χτιστεί στο Ντουμπάι θα λέγεται Taj Arabia και θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό μνημείο, με 300 δωμάτια ξενοδοχείου, καταστήματα και εμπορικά κτίρια, είπε ο υπεύθυνος του πρότζεκτ, Arun Mehra. Επίσης θα στεγάσει και άλλες κατασκευές, όπως αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ, των Πυραμίδων και του Σινικού Τείχους της Κίνας, όπως αναφέρει το BBC.

Το συγκρότημα θα είναι έτοιμο το 2014 και θα είναι γνωστό ως «η Νέα Πόλη της Αγάπης.» Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι το Ταζ Μαχάλ της Αραβίας θα γίνει ένας γαμήλιος προορισμός για ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

To σχέδιο για το Taj Arabia πάγωσε όταν η εταιρία χτυπήθηκε από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, αλλά τώρα πήρε το πράσινο φως για να ξεκινήσει.

Περισσότερα για το αυθεντικό Ταζ Μαχάλ στο παρακάτω βίντεο:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στραού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια