Πρώην ιερέας εξομολόγησε μια βασίλισσα της ομορφιάς και μετά την δολοφόνησε με άγριο τρόπο

Πρώην ιερέας εξομολόγησε μια βασίλισσα της ομορφιάς και μετά την δολοφόνησε με άγριο τρόπο Facebook Twitter
0

Ένας πρώην Ρωμαιοκαθολικός ιερέας αφότου εξομολόγησε μια «βασίλισσα της ομορφιάς» του Τέξας, στη συνέχεια την παρέσυρε σε έναν χώρο στην εκκλησία  και την σκότωσε, δήλωσαν οι εισαγγελείς την Πέμπτη.

Χθες ξεκίνησε η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του 1960 που αποτέλεσε μία από τις πιο διαβόητες περιπτώσεις της πολιτείας και προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ.

Κατά την έναρξη της δίκης στη συνοριακή επαρχία Hidalgo, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο John Feit, 84 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία που διέπραξε πριν 57 χρόνια, όταν σκότωσε την 25χρονη Irene Garza.

Ο Feit αρνήθηκε τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του κάλεσαν τους ενόρκους να πιστέψουν γεγονότα σχετικά με την υπόθεση και όχι ιστορίες.

Πρώην ιερέας εξομολόγησε μια βασίλισσα της ομορφιάς και μετά την δολοφόνησε με άγριο τρόπο Facebook Twitter

«Τότε δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία και τώρα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία», δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης.

Η Garza, πρώην Miss South Texas και δασκάλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήταν μια ευσεβής καθολική που συχνά πήγαινε στην εκκλησία και εξομολογούνταν.

Μετά την δολοφονική επίθεση τον Απρίλιο του 1960, ο Feit επέστρεψε στην εκκλησία και συνέχισε να εξομολογεί πιστούς ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Το σώμα της Garza βρέθηκε πέντε μέρες αργότερα σε ένα κοντινό ρέμα. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε βιασθεί ενώ ήταν κώμα και πέθανε από ασφυξία.

Πρώην ιερέας εξομολόγησε μια βασίλισσα της ομορφιάς και μετά την δολοφόνησε με άγριο τρόπο Facebook Twitter

Ωστόσο πολλοί από τους μάρτυρες που θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες είναι είτε νεκροί είτε οι μνήμες τους έχουν εξασθενίσει με το χρόνο και αυτό θα επιτρέψει στην υπεράσπιση να αμφισβητήσει τη μαρτυρία τους, αναφέρουν οι δικαστικοί κύκλοι.

Ο Feit αρχικά θεωρήθηκε από τις αρχές ως ύποπτος, αλλά δεν κατηγορήθηκε. Είχε εμπλακεί στην επίθεση μιας άλλης γυναίκας λίγες εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση της 25χρονης αλλά δεν κατηγορήθηκε και δεν φυλακίστηκε.

Λίγο αφότου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Garza, ο Feit διατάχθηκε από τους ανώτερους εκκλησιαστικούς άρχοντες να εγκαταλείψει την πόλη. Ο Feit εγκατέλειψε την ιεροσύνη, μετακόμισε στην Αριζόνα και έκανε οικογένεια.

Μεταξύ των μαρτυριών υπάρχει και μια που έγινε από έναν τοπικό ιερέα ο οποίος είχε πει πως μετά την εξαφάνιση της γυναίκας είχε δει γρατζουνιές στα χέρια του Feit.

Ο πατέρας Joseph O'Brien, ανέφερε επίσης στους ανακριτές ότι ο Feit είχε ομολογήσει τη δολοφονία, κάτι που όμως τώρα αρνείται πως έχει κάνει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ