Πανικός και σαράντα τραυματίες σε κλαμπ στην Τενερίφη

Πανικός και σαράντα τραυματίες σε κλαμπ στην Τενερίφη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν τμήμα του πατώματος σε μια ντισκοτέκ στην Τενερίφη, στις Κανάριες Νήσους, κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι θαμώνες να καταλήξουν στο υπόγειο του κτιρίου.

Δύο Γάλλοι ηλικίας 38 και 40 ετών, μία Βελγίδα 23 ετών, δύο Βρετανοί 57 και 59 ετών και ένας Ρουμάνος 45 ετών βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν κατάγματα, διαστρέμματα και μώλωπες, επισήμανε η περιφερειακή κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.


Οι ομάδες των πρώτων βοηθειών έσπευσαν γύρω στις 02.30 τοπική ώρα (03.30 ώρα Ελλάδας) στο Αντέχε, στο βορειοδυτικό τμήμα της ισπανικής νήσου, αφού έλαβαν κλήση προκειμένου να επέμβουν καθώς τμήμα του πατώματος περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων κατέρρευσε.


«Ο κόσμος που βρισκόταν στο εσωτερικό, έπεσε στο υπόγειο, από ύψος ενός ορόφου» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το πάτωμα κατέρρευσε το Σάββατο το βράδυ μπροστά από τη σκηνή της Butterfly Disco Club, μιας δημοφιλούς ντισκοτέκ στην Τενερίφη, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι.


Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την πυροσβεστική υπηρεσία, διακρίνεται μια ομάδα πυροσβεστών να μαζεύει τα συντρίμμια με τα χέρια στο υπόγειο της ντισκοτέκ που βρίσκεται σε μια εμπορική συνοικία.

Πανικός και σαράντα τραυματίες σε κλαμπ στην Τενερίφη Facebook Twitter


Το υπόγειο, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν μια αίθουσα μπίνγκο, δεν χρησιμοποιείτο τη νύχτα του ατυχήματος, δήλωσε ο δήμαρχος της Τενερίφης Μιγκέλ Ροντρίγκεθ Φράχα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. «Δεν βρισκόταν κανείς εκεί, το δωμάτιο ήταν άδειο» περιέγραψε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκκένωσαν το κέντρο διασκέδασης και οι 21 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.


Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι διασώστες να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που κείτονται στο έδαφος ή κάθονται σε μπαγκάκια έξω από το κτίριο.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το κέντρο λειτουργούσε νόμιμα και στην αίθουσα δεν φαινόταν να επικρατεί συνωστισμός, τη στιγμή του ατυχήματος. Η αστυνομία ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση των συνθηκών του περιστατικού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM