Τι συνέβη απόψε στο Λονδίνο και πώς επικράτησε πανικός για κάτι που μάλλον δεν έγινε ποτέ

Τι συνέβη απόψε στο Λονδίνο και πώς επικράτησε πανικός για κάτι που μάλλον δεν έγινε ποτέ Facebook Twitter
1

Κόσμος ούρλιαζε και έτρεχε προς κάθε κατεύθυνση ενώ σειρήνες περιπολικών ηχούσαν και οι αναφορές στα social media έκαναν λόγο για πανικό.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν πώς μέσα σε λίγα λεπτά το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας κυριεύθηκε από τρόμο.

Τι συνέβη απόψε στο Λονδίνο και πώς επικράτησε πανικός για κάτι που μάλλον δεν έγινε ποτέ Facebook Twitter

Και τελικά μετά από λίγο λήξη συναγερμού και ακόμη κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς προκάλεσε όλο αυτό το χάος στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην Όξφορντ Στριτ.

Ο πανικός ξεκίνησε έπειτα από τις αναφορές, που έλαβαν οι αρχές, ότι είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί στο σημείο, αλλά η αστυνομία αργότερα ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε καμία ένδειξη πυροβολισμών ή τραυματισμών.


Η Όξφορντ Στριτ, ο πλέον εμπορικός δρόμος στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ήταν κατάμεστη από καταναλωτές που την είχαν επισκεφθεί για να επωφεληθούν από τις προσφορές της Black Friday όταν συνέβη το περιστατικό, λίγο μετά το σούρουπο.

Τι συνέβη απόψε στο Λονδίνο και πώς επικράτησε πανικός για κάτι που μάλλον δεν έγινε ποτέ Facebook Twitter


Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου επισήμανε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας δεν εντόπισαν καμία ένδειξη ότι είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί, ότι υπήρχαν τραυματίες ή ύποπτοι κι ότι το περιστατικό, που διήρκησε περίπου μια ώρα, θεωρείται λήξαν.


«Δεδομένης της φύσης των πληροφοριών που λάβαμε, η μητροπολιτική αστυνομία ανταποκρίθηκε σε συμφωνία με το υφιστάμενο επιχειρησιακό πλαίσιο σαν το περιστατικό να ήταν τρομοκρατικής φύσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ένοπλων αστυνομικών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τι συνέβη απόψε στο Λονδίνο και πώς επικράτησε πανικός για κάτι που μάλλον δεν έγινε ποτέ Facebook Twitter


Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι πανικόβλητοι καταναλωτές άρχισαν να τρέχουν στους σταθμούς του μετρό στην Όξφορντ Στριτ και στο Όξφορντ Σέρκους.


Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και έναν άνδρα να μεταφέρουν στα χέρια το παιδί του που το είχαν ρίξει κάτω κατά τον πανικό που προκλήθηκε.


«Άνθρωποι έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση. Δεν ήξερα προς τα πού να πάω» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.


Η βρετανική αστυνομία συγκοινωνιών έκανε γνωστό ότι έλαβε μια πληροφορία ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια του πανικού.

Τι συνέβη απόψε στο Λονδίνο και πώς επικράτησε πανικός για κάτι που μάλλον δεν έγινε ποτέ Facebook Twitter


Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων των τελευταίων μηνών.

Κάποια μίντια και αρκετοί χρήστες του Twitter αναρωτιούνται αν ο πανικός προκλήθηκε από κάποια φάρσα, κάποιον που φώναξε κάτι και τρομοκράτησε τον κόσμο ή από τον ήχο ενός πυροτεχνήματος. Η αστυνομία θα παραμείνει σε επιφυλακή και θα εξετάσει κάθε θεωρία για να απαντήσει στον σημερινό συναγερμό που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Καταλαβαίνουμε κάτι, ίσως;Πως οι τρομοκράτες, από όπου και αν προέρχονται, πέτυχαν πολύ καλά αυτό που ήθελαν. Να τρομοκρατήσουν!..και μη ξαναδώ πορείες πλήθους με πλακάτ που γράφουν "Δεν φοβόμαστε", γιατί (δυστυχώς), είναι ψέμα...!