MET GALA 2024

155 νεκροί στην Αίγυπτο - Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

155 νεκροί στην Αίγυπτο - Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Τουλάχιστον 155 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος στο βόρειο Σινά, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και το BBC πριν από λίγο.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Για την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. 

155 νεκροί στην Αίγυπτο - Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα Facebook Twitter

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ένοπλοι επιτέθηκαν με όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στο ην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς, την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, όσοι δεν σκοτώθηκαν στο τέμενος από την έκρηξη και βγήκαν έξω, δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ.

Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με Αιγύπτιο δημοσιογράφο, φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν.

0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ