Ο κολομβιανός πρόεδρος Σάντος πάσχει από καρκίνο του προστάτη

Ο κολομβιανός πρόεδρος Σάντος πάσχει από καρκίνο του προστάτη Facebook Twitter
0

Ο 61χρονος κολομβιανός πρόεδρος, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, ότι θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Τετάρτη, για την αφαίρεση καρκινικού όγκου στον προστάτη, ο οποίος δεν θεωρείται επικίνδυνος και επιθετικός.


«Είναι ένας μικρός όγκος, βρίσκεται σε έναν αδένα και δεν είναι επιθετικός», ανέφερε ο 61χρονος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς το έθνος από το προεδρικό παλάτι στην Μπογκοτά, πλαισιωμένος από το γιατρό του και τη σύζυγό του. «Υπάρχουν 97% να θεραπευτεί τελείως» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο Σάντος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από δύο χρόνια και μόλις είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους μαρξιστές αντάρτες FARC της Κολομβίας, των οποίων οι ένοπλες συρράξεις έχουν κοστίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε διάστημα περίπου μισού αιώνα.

«Θα μείνω στην κλινική λίγες μέρες. Θα αντιμετωπίσω λίγους φυσικούς περιορισμούς, αλλά θα συνεχίσω την άσκηση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Δημοκρατίας », ανέφερε ο Χουάν Μανουέλ Σάντος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ