Εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η έφεση Μπερλουσκόνι

Εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η έφεση Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
0

Η μεγάλη επιστροφή του Σίλβιο; Γι' αυτό παλεύει ο 81χρονος, πλέον, Μπερλουσκόνι. 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έστρεψε σήμερα (22/11) την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς οι δικηγόροι του αγωνίζονται να αποκτήσει ξανά δικαίωμα εκλογής στις ιταλικές εκλογές.

Οι δικαστές στο δικαστήριο στο Στρασβούργο της Γαλλίας προέβησαν σε ακρόαση σχετικά με την έφεση του Μπερλουσκόνι, εναντίον της απαγόρευσης που του επεβλήθη στο να κατέχει δημόσιο αξίωμα και που προέκυψε από καταδίκη για φοροδιαφυγή -που ο ίδιος αρνείται- το 2013.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο Μπερλουσκόνι τρέχει με το χρόνο. Θέλει να ανατραπεί η απαγόρευση εγκαίρως για τις εκλογές που θα γίνουν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κεντροδεξιό συνασπισμό μετά τις εκλογές και οι ελπίδες του ενισχύονται από τη νίκη σε περιφερειακές εκλογές στη Σικελία αυτό τον μήνα.

«Το δικαστήριο είναι απίθανο να καταλήξει σε ετυμηγορία εγκαίρως για τις εκλογές», δήλωσε ο Andrea Montanino, ανώτερος σύμβουλος στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον. «Ο Μπερλουσκόνι θέλει να φτιάξει κλίμα, να δει ο κόσμος ότι είναι θύμα του ιταλικού δικαστικού συστήματος, εναντίον του οποίου αγωνιζόταν πάντα», πρόσθεσε.

Οι διαφορές και οι μάχες του πρώην πρωθυπουργού με το νόμο στην Ιταλία έφεραν στο φως υποτιθέμενα σεξουαλικά πάρτι, γνωστά ως «bunga-bunga», τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κομψά δείπνα» και ισχυρισμούς για διαφθορά, που βέβαια αρνείται. Έχει απορρίψει δικαστές και εισαγγελείς, επειδή τους θεωρούσε «διανοητικά καθυστερημένους».

Αυτόν τον μήνα, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι ένα κεντροδεξιό κυβερνητικό πρόγραμμα θα περιλάμβανε φορολογικές περικοπές, ένα νέο ενιαίο φόρο «όσο το δυνατόν χαμηλότερο», διακοπή της παράνομης μετανάστευσης και κίνηση «ενάντια στην Ευρώπη των γραφειοκρατών».

Ο Μπερλουσκόνι, που έκανε έφεση το 2013, υποστηρίζει ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματά του όπως δήλωσε ο Andrea Saccucci, ένας από τους δικηγόρους του, σε τηλεφωνική συνέντευξη πριν από την ακρόαση, στην οποία ο Μπερλουσκόνι δεν παραβρέθηκε.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM