Απεργία την Πρωτομαγιά

Έφηβος σκότωσε πάνω από 50 ανθρώπους σε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε τέμενος στη Νιγηρία

Έφηβος σκότωσε πάνω από 50 ανθρώπους σε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε τέμενος στη Νιγηρία Facebook Twitter
(φώτο αρχείου)
0

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τρίτη μέσα σε τέμενος της πόλης Μουμπί στη βορειοανατολική Νιγηρία σε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων ετών.

Η επίθεση φέρει τη σφραγίδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία βάζει συνήθως στο στόχαστρο της κατάμεστους δημόσιους χώρους όπως τεμένη και υπαίθριες αγορές.

Σημειώθηκε στη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο τέμενος Μαντίνα στην περιοχή Ουγκουβάρ Σούα της Μούμπι, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Γιόλα της επαρχίας Ανταμάουα.

H Μπόκο Χαράμ συνηθίζει να χρησιμοποιεί εφήβους ή νεαρές γυναίκες ως βομβιστές αυτοκτονίας, πολλοί από τους οποίους είχαν απαχθεί στο παρελθόν.

«Ο καμικάζι παρεισέφρησε στους πιστούς. Εισήλθε στο τέμενος μαζί με άλλους πιστούς για την πρωινή προσευχή», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανταμάουα, Οτμάν Αμπουμπακάρ.

«Πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη διάρκεια της προσευχής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων, ενώ από την τρομοκρατική της δράση περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από το 2009.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ