Τέλος οι selfies με τον Χίτλερ - Μουσείο στην Ινδονησία απομάκρυνε την αμφιλεγόμενη εγκατάσταση

Τέλος οι selfies με τον Χίτλερ - Μουσείο στην Ινδονησία απομάκρυνε την αμφιλεγόμενη εγκατάσταση Facebook Twitter
0

Ένα μουσείο οπτικών εφέ στην Ινδονησία που ενθάρρυνε τους επισκέπτες να βγάλουν μια selfie με τον Χίτλερ και φόντο το κολαστήριο του Άουσβιτς, απομάκρυνε τελικά την εγκατάσταση έχοντας ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του μουσείου δήλωσε ότι το ομοίωμα αφαιρέθηκε μετά τη δημοσιότητα που έλαβε καθώς σε τηλεγράφημα του Associated Press υπογραμμίστηκε η οργή από εβραϊκές ομάδες και διάφορους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Human Rights Watch είχε καταγγείλει το έκθεμα ως «αρρωστημένο» και το κέντρο Simon Wiesenthal του Λος Άντζελες, το οποίο δρα κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος και του αντισημιτισμού, απαίτησε την άμεση απομάκρυνσή του.

Το μουσείο, το οποίο έχει τουλάχιστον 80 κέρινα ομοιώματα, είχε εμφανίσει τη φιγούρα του Χίτλερ από το 2014. Αρχικά είπε ότι ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ομοιώματα για τους επισκέπτες στο μουσείο και πρόσθεσε πως ήταν εκεί για ψυχαγωγικούς και όχι ιστορικούς σκοπούς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ναζισμός και τα σύμβολά του προκαλούν αντιδράσεις με τον τρόπο χρήσης τους στην Ινδονησία, το πολυπληθέστερο μουσουλμανικό έθνος του κόσμου.

Ένα καζίνο με θέμα τη ναζιστική πόλη Bandung όπου οι σερβιτόροι φορούσαν στολές SS προκάλεσε οργή στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια μέχρι να κλείσει τις πόρτες του στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ