OHE: Αντιμέτωπη με την «απόλυτη καταστροφή» η ανατολική Γούτα - Κινδυνεύουν 400.000 άμαχοι

OHE: Αντιμέτωπη με την «απόλυτη καταστροφή» η ανατολική Γούτα - Κινδυνεύουν 400.000 άμαχοι Facebook Twitter
0

Με την «απόλυτη καταστροφή» βρίσκονται αντιμέτωποι οι 400.000 άμαχοι που παραμένουν παγιδευμένοι στην ανατολική Γούτα, καθώς η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας διά της αεροπορικής οδού έχει διακοπεί και εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει επειγόντως να απομακρυνθούν για ιατρικούς λόγους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Γιαν Έγκελαντ.

7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους διότι δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία εκτός της περιοχής και άλλοι 29 διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, ανάμεσά τους 18 παιδιά, επισήμανε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μετά την τακτική συνεδρίαση της ομάδας ανθρωπιστικών θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.

«Μια πολύ ζοφερή έκθεση παραδόθηκε από εμάς στον ΟΗΕ. Αισθάνομαι σαν να επιστρέφουμε σήμερα στις σκοτεινότερες ημέρες αυτής της σύρραξης, ξανά» τόνισε ο Έγκελαντ.

«Οι φόβοι είναι ότι επιστρέφουμε σε μια κατάσταση όπου άμαχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διασταυρούμενα πυρά σε παρά πολλές επαρχίες ταυτόχρονα».

«Πουθενά η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο στην ανατολική Γούτα» υπογράμμισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι η περιοχή ανατολικά της Δαμασκού «έχει πλήρως αποκλειστεί» από τον Σεπτέμβριο και ότι στις οχηματοπομπές του ΟΗΕ δεν επιτρέπεται να εισέλθουν.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν καταφέρουμε να διανείμουμε ακόμα και ένα μικρό μέρος όσων χρειάζονται, θα πρόκειται για την ολοκληρωτική καταστροφή».

Ο Έγκελαντ προειδοποίησε ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά είναι σοβαρά υποσιτισμένα και κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM