Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Πρίτι Πατέλ

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Πρίτι Πατέλ Facebook Twitter
0

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η Βρετανίδα υπουργός αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης Πρίτι Πατέλ εξηγώντας ότι οι ενέργειές της ήταν «κατώτερες των υψηλών προσδοκιών που απαιτούνται» δεδομένης της θέσης της, καθώς δεν γνωστοποίησε τις μυστικές συναντήσεις που είχε με Ισραηλινούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της.


Μετά τη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης της πολιτικού όπου η Πρίτι Πατέλ ζητούσε συγγνώμη διότι προκάλεσε «αναστάτωση» στο κυβερνητικό έργο.


Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε με μια επιστολή πως θεωρεί ότι η απόφαση της Πατέλ είναι «σωστή».


Είναι το δεύτερο μέλος της βρετανικής κυβέρνησης που αποχωρεί από τους κόλπους της σε διάστημα μίας εβδομάδας.


Η Πατέλ ζήτησε συγγνώμη τη Δευτέρα διότι είχε συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια διακοπών στο Ισραήλ.


Ωστόσο ΜΜΕ έκαναν λόγο για δύο επιπλέον συναντήσεις, στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM