Απεργία την Πρωτομαγιά

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 30 δισ. ευρώ για καινοτομία αιχμής και νέες αγορές

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 30 δισ. ευρώ για καινοτομία αιχμής και νέες αγορές Facebook Twitter
0

Σε καινοτομίες αιχμής για τη δημιουργία νέων αγορών προσβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κατανομή κονδυλίων ύψους 30 δισ. ευρώ που αποφάσισε για τη χρηματοδότηση της έρευνας και καινοτομίας την περίοδο 2018-2020.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο του επταετούς προγράμματος «Ορίζοντας 2020», (2014-2020), ύψους 77 δισ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη αποφέρει καρπούς με ανακαλύψεις όπως αυτές των εξωπλανητών και των βαρυτικών κυμάτων, ενώ έχει χρηματοδοτήσει νομπελίστες ερευνητές.

«Τεχνητή νοημοσύνη, γενετική, τεχνολογία "blockchain": η επιστήμη βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών πολλά υποσχόμενων καινοτομιών αιχμής. Η Ευρώπη κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας», δήλωσε ο Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία.

«Η Επιτροπή», πρόσθεσε, «καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ άλλων και με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας που πραγματοποιεί τώρα τα πρώτα του βήματα για να παράσχει στις πολλές καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες ένα εφαλτήριο για να καταστούν παγκόσμιες ηγέτιδες».

Από την αρχή της θητείας της η Επιτροπή Γιουνκέρ εργάζεται σκληρά για να δώσει στους καινοτόμους επιχειρηματίες της Ευρώπης κάθε ευκαιρία για να διαπρέψουν, σημειώνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Τώρα δρομολογεί την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, για την ώθηση του οποίου θα διαθέσει από το 2018 έως το 2020, 2,7 δισ. ευρώ - από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» - στηρίζοντας «καινοτομίες υψηλού κινδύνου και υψηλών δυνητικών αποδόσεων, για τη δημιουργία των αγορών του μέλλοντος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ