Το Τέξας εκτέλεσε «αθώο» κρατούμενο

Το Τέξας εκτέλεσε «αθώο» κρατούμενο Facebook Twitter
0

Ο 48χρονος Cleve Foster εκτελέστηκε, το βράδυ της Τρίτης στο Τέξας, καθώς η τέταρτη προσφυγή του στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ δεν έγινε δεκτή.

 

Στην πτέρυγα των θανατοποινιτών για οκτώ χρόνια, ο Cleve Foster εκτελέστηκε τελικά μέσω ένεσης στις 18:43 τοπική ώρα. Πρόκειται για τον 30ο τρόφιμο που εκτελείται φέτος στις ΗΠΑ και 9ο στο Τέξας.

Σύμφωνα με τη Le Monde, o 48χρονος πρώην απόστρατος καταδικάστηκε σε θάνατο το Φεβρουάριο του 2004 για το φόνο της τριαντάχρονης Nyaner Mary Pal, μίας σουδανής μετανάστριας, την οποία συνάντησε με τον συνένοχό του, Sheldon Ward, σε ένα μπαρ. Σημειώνεται ότι ο Ward καταδικάστηκε και αυτός σε θάνατο , αλλά πέθανε από καρκίνο στη φυλακή. 

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, είναι το γεγονός ότι ο τελευταίος ισχυριζόταν ότι διέπραξε μόνος του το έγκλημα και ότι ο φίλος του, Cleve Foster δεν έχει καμία ανάμιξη.



Παρόλ' αυτά οι εισαγγελείς έκριναν πως ήταν ένοχος και έτσι τον καταδίκασαν σε θάνατο. Σύμφωνα με την τελευταία κατάθεση του Sheldon Ward, οι δύο φίλοι συνάντησαν το 2002 τη γυναίκα σε ένα μπαρ, όπου ήπιαν πολύ και στη συνέχεια συνευρέθηκαν μαζί της. Κατά την αποχώρησή τους όμως, μόνο ο Ward πήγε την άτυχη γυναίκα στο φορτηγό του φίλου του, όπου και την σκότωσε.

Οι δικηγόροι του Foster κατά την τέταρτη προσφυγή του άντρα στο δικαστήριο, τόνισαν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα του κατηγορούμενου να έχει μία αποτελεσματική υπεράσπιση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ