Πλημμύρισαν οι βορειοανατολικές ακτές της Αγγλίας

Πλημμύρισαν οι βορειοανατολικές ακτές της Αγγλίας Facebook Twitter
0

Σε μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες εδώ και τριάντα χρόνια, για το μήνα Σεπτέμβριο στη Μεγάλη Βρετανία, εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες που πλημμύρισαν ύστερα από δύο ημέρες καταρρακτώδους βροχής, η οποία θα συνεχιστεί και για τρίτη ημέρα.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, τουλάχιστον 300 κατοικίες πλημμύρισαν χθες Τρίτη, οι περισσότερες στις βορειοανατολικές ακτές της Αγγλίας και κυρίως στην ιστορική εμπορική πόλη Μόρπεθ στο Νορθάμπερλαντ.

Το υπουργείο περιβάλλοντος προειδοποιεί ότι η στάθμη του νερού θα αυξηθεί περαιτέρω, στους ποταμούς Severn και Ouse στο Γιόρκσαϊρ.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των πλημμυρών αποκλείστηκαν πολλές οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία, κυρίως οι γραμμές που συνδέουν το Λονδίνο με το Λιντς, ο Γιόρκ και το Νιούκαστλ.

Τουλάχιστον εκατό αυτοκίνητα έμειναν παγιδευμένα επί αρκετές ώρες στη βόρεια Αγγλία στον αυτοκινητόδρομο Α1 που συνδέει την πρωτεύουσα με το Εδιμβούργο, σύμφωνα με το BBC.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM