Καταδικάστηκε η ιδιοκτήτρια σκύλου που τον εγκατέλειψε με κακοήθη όγκο 19 κιλών

Καταδικάστηκε η ιδιοκτήτρια σκύλου που τον εγκατέλειψε με κακοήθη όγκο 19 κιλών Facebook Twitter
3

Η πρώην ιδιοκτήτρια του Γκόλντεν Ρετρίβερ Χένρι καταδικάστηκε την Πέμπτη σε τριετή δικαστική επιτήρηση επειδή εγκατέλειψε το ζώο με κακοήθη όγκο 19 κιλών.

Η 53χρονη Sherri Haughton καταδικάστηκε επίσης σε 56 ώρες κοινοτικής θητείας και θα πρέπει επιπλέον να πληρώσει 7.346 δολάρια σε αποζημίωση στις υπηρεσίες Animal Services του Newport Beach και στο ίδρυμα Pick A Pet για την κτηνιατρική φροντίδα του Χένρι.

Επιπλέον, διατάχθηκε να παρακολουθήσει πρόγραμμα πρόληψης για την αμέλεια και την κακομεταχείριση των ζώων και της απαγορεύτηκε να φροντίζει ή να ζει με ζώο από δω και πέρα.

Οι υπάλληλοι ελέγχου ζώων του Νιούπορτ Μπιτς στην Καλιφόρνια ξεκίνησαν μια έρευνα σχετικά με την κατάσταση του Χένρι το περασμένο έτος, αφού η Haughton τον πήγε σε ένα νοσοκομείο ζώων με τον τεράστιο όγκο να διακρίνεται στη δεξιά πλευρά του. Η ανάπτυξη του όγκου σχεδόν διπλασίασε το σωματικό βάρος του σκύλου και εμπόδιζε την ικανότητά του να περπατήσει.

Καταδικάστηκε η ιδιοκτήτρια σκύλου που τον εγκατέλειψε με κακοήθη όγκο 19 κιλών Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους ανακριτές, όταν η Haughton πήγε στο νοσοκομείο με τον Henry στις 12 Μαΐου 2016, είπε στους υπαλλήλους ότι βρήκε τον σκύλο στην παραλία.

Το προσωπικό ανέλαβε την επιμέλεια του Χένρι και προχώρησε σε κτηνιατρική φροντίδα αξίας χιλιάδων δολαρίων η οποία καταβλήθηκε με δωρεές.

Ο όγκος απομακρύνθηκε χειρουργικά τον Ιούνιο του 2016, αλλά ο Χένρι εξακολουθούσε να ταλαιπωρείται από ιατρικά προβλήματα. Πέθανε φέτος στην ηλικία των 8 ετών, ενώ ζούσε με μια οικογένεια που τον είχε υιοθετήσει και τον φρόντιζε.

«Κανένα ζώο δεν πρέπει να εγκαταλείπεται από τον ιδιοκτήτη του όταν υποφέρει. Ο Χένρι απορρίφθηκε από τον Haughton, αλλά τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι καμιά φορά ο θησαυρός ενός άλλου. Ο Χένρι θα είναι πάντα ο θησαυρός μου και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε η οικογένεια που κάπως ανακουφισμένη έμαθε τα νέα για την τιμωρία της πρώην ιδιοκτήτριας.

Καταδικάστηκε η ιδιοκτήτρια σκύλου που τον εγκατέλειψε με κακοήθη όγκο 19 κιλών Facebook Twitter
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν κατάλαβα... Βρήκε το σκύλο στην παραλία, είδε ότι είχε πρόβλημα, τον πήγε για νοσηλεία και απλά τον αφησε εκεί ή ήταν δικός της και είπε ψέματα για να τον ξεφορτωθεί;