Reuters: Οι ΗΠΑ δεν εξέδωσαν βίζα σε αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης

Reuters: Οι ΗΠΑ δεν εξέδωσαν βίζα σε αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέδωσαν ταξιδιωτικές βίζες για αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης που ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τo CNN Turk, το τουρκικό κλιμάκιο θα ταξίδευε στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση για την επίλυση της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που έχει οδηγήσει σε πάγωμα στην έκδοση βίζα. Η εν λόγω κίνηση, αν επιβεβαιωθεί και από την αμερικανική πλευρά, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση της κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία στην Τουρκία ανέστειλαν την έκδοση σχεδόν όλων των τύπων θεωρήσεων για τούρκικά διαβατήρια στις 8 Οκτωβρίου, λόγω της σύλληψης ενός Τούρκου εργαζόμενου στο γενικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει απαράδεκτη τη σύλληψη του υπαλλήλου που κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για εμπλοκή του στο πραξικόπημα.

Η Άγκυρα προέβη άμεσα σε αντίποινα, αναστέλλοντας την έκδοση βίζα για αμερικανικά διαβατήρια στην πρεσβεία της στην Ουάσιγκτον. Εάν οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές όντως έχουν αρνηθεί την έκδοση βίζας για τουρκικό κυβερνητικό κλιμάκιο, το επεισόδιο θα συνιστά κλιμάκωση της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM