Η χήρα ενός λοχία που σκοτώθηκε στο Νίγηρα κατηγόρησε τον Τραμπ πως δεν θυμόταν το όνομα του συζύγου της

Η χήρα ενός λοχία που σκοτώθηκε στο Νίγηρα κατηγόρησε τον Τραμπ πως δεν θυμόταν το όνομα του συζύγου της Facebook Twitter
0

Η χήρα ενός νεκρού Αμερικανού στρατιώτη υποστηρίζει πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομα του συζύγου της όταν της τηλεφώνησε για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Η Myeshia Johnson, χήρα του λοχία La David Johnson, δήλωσε στο ABC News πως το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «μπέρδευε τα λόγια του» ήταν εκείνο που την «πλήγωσε περισσότερο από όλα». «Αν ο σύζυγός μου είναι εκεί έξω να μάχεται για την πατρίδας μας και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του για την πατρίδα μας, γιατί δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομά του;», σημείωσε η ίδια. Ο La David Johnson σκοτώθηκε στο Νίγηρα από ισλαμιστές στρατιώτες αυτό τον μήνα.

Το συλλυπητήριο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου έγινε θέμα συζήτησης στα social media όταν η γερουσιαστής Frederica Wilson, που έχει σχέσεις με την οικογένεια του λοχία, τον κατηγόρησε δημοσίως για έλλειψη ευαισθησίας, με 

Η Myeshia Johnson επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Wilson και συμπλήρωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ της είπε επίσης ότι ο σύζυγός της γνώριζε πολύ καλά τι υπέγραψε όταν μπήκε στο στρατό. «Ο πρόεδρος μού είπε πως ήξερε για ποιο πράγμα υπέγραφε, αλλά όπως και να έχει με πλήγωσε... Με έκανε να κλάψω επειδή ήμουν πολύ θυμωμένη με τον τόνο της φωνής του και τον τρόπο που μου μίλησε. Είχε μπροστά του την αναφορά για τον σύζυγό μου και τότε ήταν βασικά που είπε La David. Τον άκουσα να μπερδεύει τα λόγια του προσπαθώντας να θυμηθεί το όνομα του συζύγου μου», ανέφερε η Myeshia.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε τις κατηγορίες της που εξαπέλυσε εναντίον του η γερουσιαστής και υπερασπίστηκε τον εαυτό του μέσω Twitter, γράφοντας: «Είχα μια συζήτηση γεμάτη σεβασμό με την χήρα του λοχία La David Johnson, και από την αρχή είπα το όνομά του χωρίς κανένα δισταγμό».

Ο λοχίας Johnson ήταν ένας από τους τέσσερις στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που πέθαναν σε ενέδρα στις 4 Οκτωβρίου. 

Ο Τραμπ είχε ήδη δεχθεί έντονη κριτική επειδή δεν επικοινώνησε με τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών μετά τον θάνατό του. Απαντώντας στα πυρά, ισχυρίστηκε πως ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα και προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν τηλεφωνούσαν ποτέ στους συγγενείς των στρατιωτών που έχαναν τη ζωή του στο καθήκον- κάτι που δεν ισχύει. 

Ο Λευκός Οίκος δε σχετική ανακοίνωσε ανέφερε πως οι συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τις οικογένειες των στρατιωτών ήταν ιδιωτικές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ