Αποτροπιασμός από την υπόθεση βασανισμού και το θάνατο 8χρονου από τους γονείς του επειδή νόμιζαν πως είναι γκέι

Αποτροπιασμός από την υπόθεση βασανισμού και το θάνατο 8χρονου από τους γονείς του επειδή νόμιζαν πως είναι γκέι Facebook Twitter
7

Φρικτά βασανιστήρια και αδιανόητη κακοποίηση πριν τον θάνατό του υπέστη ένα 8χρονο αγόρι, καθώς η μητέρα κι ο σύντροφός της το έδεναν, το φίμωναν και το ανάγκαζαν, μεταξύ άλλων, να τρώει τα περιττώματα και τον εμετό του, επειδή πίστευαν πως είναι γκέι. Η μητέρα του Gabriel Fernandez, Pearl, και ο σύντροφός της, Isauro Aguirre, κατηγορούνται πως βασάνιζαν το παιδί για πολλούς μήνες πριν τελικά αποφασίσουν το σκοτώσουν το 2013.

Σύμφωνα με την κατάθεση στο δικαστήριο του μεγαλύτερου αδερφού του, Ezequiel, ο οποίος ήταν 12 ετών όταν πέθανε ο Gabriel, οι δύο κατηγορούμενοι τον ψέκαζαν με σπρέι πιπεριού, τον ανάγκαζαν να τρώει περιττώματα γάτας και πάρα πολύ συχνά τον έδεναν, τον φίμωναν και τον ξυλοκοπούσαν. «Η μητέρα μου κι ο φίλος της ανάγκαζαν τον Gabriel να τρώει χαλασμένα ή ληγμένα πράγματα. Ένα που θυμάμαι είναι το ληγμένο σπανάκι. Το έκανε εμετό και μετά τον έβαλαν να το φάει ξανά από το τραπέζι», δήλωσε ο Ezequiel, σύμφωνα με το ABC7. Επίσης κατέθεσε πως τον έκαιγαν με τσιγάρα, τον χτυπούσαν με μια σιδερένια κρεμάστρα και τον πυροβολούσαν με αεροβόλο και ψεύτικες σφαίρες. 

Αποτροπιασμός από την υπόθεση βασανισμού και το θάνατο 8χρονου από τους γονείς του επειδή νόμιζαν πως είναι γκέι Facebook Twitter

Ο δημόσιος κατήγορος Jon Hatami δήλωσε πως ο Aguirre ανάγκαζε τον Gabriel να πηγαίνει στο σχολείο φορώντας ροζ ρούχα για κορίτσια και τελικά τον σκότωσε επειδή πίστευε πως το παιδί είναι γκέι. «Το μέγεθος των τραυμάτων στο σώμα του παιδιού ήταν ασύλληπτο», κατέθεσε από την πλευρά του στο δικαστήριο ο James Cermak από την πυροσβεστική του Λος Άντζελες, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που ανταποκρίθηκε στην κλήση ανάγκης την ημέρα του θανάτου του Gabriel. 

Η 14χρονη αδερφή του Gabriel, Virginia, που τότε ήταν 11 ετών, περιέγραψε στην ακροαματική διαδικασία με φρικιαστικές λεπτομέρειες την ημέρα του θανάτου του 8χρονου αγοριού. «[Ο Isauro Aguirre] τον χτύπησε τόσο πολύ που σταμάτησε να αναπνέει, σωριάστηκε στο πάτωμα και δεν ξανασηκώθηκε. Οπότε μετά τον πήραν από εκεί και τον πέταξαν στην ντουζιέρα. Και άρχισαν να του φωνάζουν για να ξυπνήσει. Όταν δεν ξυπνούσε, η μητέρα μου αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία. Και μετά μου είπε να πάρω ένα πανί για να καθαρίσω το αίμα στο πάτωμα», δήλωσε. 

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής αναγκάστηκε να διακόψει την διαδικασία των καταθέσεων γιατί πάρα πολλοί στην αίθουσα έβαλαν τα κλάματα βλέποντας τις φωτογραφίες του παιδιού από τον ιατροδικαστή. Ο 8χρονος φέρεται να είχε σπασμένο κρανίο, πλευρά, εγκαύματα, μώλωπες, πρησμένους αστραγάλους, κοψίματα και πολλά ακόμη τραύματα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή στο στομάχι του βρέθηκαν επίσης περιττώματα γάτας και τρίχες ζώων. 

Αποτροπιασμός από την υπόθεση βασανισμού και το θάνατο 8χρονου από τους γονείς του επειδή νόμιζαν πως είναι γκέι Facebook Twitter

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης του Aguirre, που δεν εμφανίστηκε καθόλου μετανιωμένος για τις πράξεις του δηλώνοντας βέβαια πως δεν είχε σκοπό να το σκοτώσει ενώ παραδέχθηκε πως χτύπησε το αγόρι «10 φορές στο κεφάλι, 20 φορές στο σώμα και το κοπάνησε σε ένα τοίχο» και πως μετά έχασε το μέτρημα. Η μητέρα του αγοριού θα δικαστεί ξεχωριστά. 

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σχολείο είχαν παρατηρήσει τα τραύματα που είχε συνεχώς το παιδί στο σώμα του και είχαν αντιληφθεί πως ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, κι από ερωτήσεις που έκανε το ίδιο, όπως το «αν είναι φυσιολογικό να σε χτυπούν με την ζώνη μέχρι να ματώσεις». Είχαν καλέσει μάλιστα ξανά τις πρώτες βοήθειες όταν μια μέρα πήγε στο σχολείο με μαυρισμένο μάτι, μελανιές και καψίματα. Τότε οι δικοί του αποφάσισαν να τον κρατήσουν σπίτι και να μην τον στείλουν ξανά σχολείο. Μετά από 13 ημέρες βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του Aguirre.

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ