Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε ξανά το κτίριο Europa της ΕΕ λόγω αναθυμιάσεων

Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε ξανά το κτίριο Europa της ΕΕ λόγω αναθυμιάσεων Facebook Twitter
0

Το κτίριο Europa, που θα φιλοξενήσει αύριο και την Παρασκευή τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, εκκενώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι στα μαγειρεία αισθάνθηκαν και πάλι αδιαθεσία λόγω αναθυμιάσεων.


Πολλοί εργαζόμενοι που παρουσίαζαν «ελαφρά συμπτώματα» μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από τη γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ, που εδρεύει στο κτίριο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντως, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά.


Την περασμένη Παρασκευή, 20 άνθρωποι, εργαζόμενοι στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων.

«Παρά τους ελέγχους και τα προληπτικά μέτρα, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κουζίνα», ανέφερε η γενική γραμματεία και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε άλλο κτίριο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσοι άνθρωποι ασθένησαν σήμερα λόγω των αναθυμιάσεων.


Το κτίριο Europa, που βρίσκεται στην οδό Λουά στις Βρυξέλλες, απέναντι από την έδρα της Επιτροπής, εγκαινιάστηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2016 και φιλοξένησε την πρώτη του σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ