O Τραμπ επιχειρεί να ανατρέψει το Obamacare με εκτελεστικό διάταγμα

O Τραμπ επιχειρεί να ανατρέψει το Obamacare με εκτελεστικό διάταγμα Facebook Twitter
0

Απογοητευμένος με την αδυναμία του Κογκρέσου να καταργήσει το Obamacare, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα (12/10) ένα εκτελεστικό διάταγμα σε μια προσπάθεια να το ανατρέψει.

Το συγκεκριμένο διάταγμα ανοίγει τον δρόμο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν πακέτα καλύψεων που εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του Obamacare, ενδεχομένως χειρότερης ποιότητας αλλά και λιγότερο ακριβά.

«Δεν θα στοιχίσει σχεδόν τίποτα στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά οι άνθρωποι θα έχουν καλή, πολύ καλή περίθαλψη. Και όταν λέω άνθρωποι, μιλώ για εκατομμύρια και εκατομμύρια» ανέφερε ο Τραμπ κατά την τελετή υπογραφής του διατάγματος αυτού.

Για τους Δημοκρατικούς ωστόσο πρόκειται για ένα «σαμποτάζ» στο σύστημα υγείας.

«Αν το σύστημα επιδεινωθεί, κάτι για το οποίο δεν αμφιβάλουμε, την ευθύνη θα φέρει ο πρόεδρος» είπε ο Τσακ Σούμερα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Εκτιμάται ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να εφαρμοστεί το διάταγμα το οποίο δεν αφορά παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ