Μπαρνιέ για Brexit: Σε ανησυχητικό αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τον «λογαριασμό» της Βρετανίας

Μπαρνιέ για Brexit: Σε ανησυχητικό αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τον «λογαριασμό» της Βρετανίας Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit βρίσκονται σε «εξαιρετικά ανησυχητικό αδιέξοδο» στο θέμα των βρετανικών οικονομικών υποχρεώσεων, που δεν επιτρέπει την έναρξη του επόμενου σταδίου συνομιλιών σχετικά με τη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες. Αυτό τόνισε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του πέμπτου γύρου των συνομιλιών, ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, διαπιστώνοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκαν μεγάλα βήματα προς τα εμπρός...»

«Σε αυτό το θέμα (του βρετανικού λογαριασμού) βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό αδιέξοδο, τόσο για τους χιλιάδες φορείς προγραμμάτων στην Ευρώπη όσο και τους φορολογούμενους», εξήγησε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Ντέιβις.

Περιορίστηκε να χαρακτηρίσει «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες και να εκφράσει την ελπίδα ότι, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης πολιτικής βούλησης, μπορεί να υπάρξει πρόοδος τους προσεχείς δύο μήνες.

«Παραμένω πεπεισμένος ότι, εάν υπάρξει πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν αποφασιστικά βήματα τους προσεχείς δύο μήνες», είπε διευκρινίζοντας ότι σε αυτό το στάδιο δεν είναι σε θέση να προτείνει τη μετάβαση των διαπραγματεύσεων στην επόμενη φάση που θα καθορίσει τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM