Αποκάλυψη εισαγγελέων: Τρία άτομα ετοίμαζαν την «επόμενη 11η Σεπτεμβρίου» στις ΗΠΑ

Αποκάλυψη εισαγγελέων: Τρία άτομα ετοίμαζαν την «επόμενη 11η Σεπτεμβρίου» στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Τρεις άνδρες σχεδίαζαν να "δημιουργήσουν την επόμενη 11η Σεπτεμβρίου" με συντονισμένους μαζικούς πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αποκαλύψεις των εισαγγελικών αρχών.

Το σχέδιο περιλάμβανε εκρηκτικά στην Times Square και στο μετρό της Νέας Υόρκης, καθώς και πυροβολισμούς σε συναυλιακούς χώρους τον Ιούνιο του 2016.

Oι τρείς ύποπτοι συνελήφθησαν αλλά οι συλλήψεις τους παρέμειναν μυστικές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Abdulrahman El Bahnasawy, 19 ετών, και ο Talha Haroon, επίσης 19 ετών, συζήτησαν τα σχέδια τους για την επίθεση με  μυστικό πράκτορα στον οποίο ο ένας από αυτούς έστειλε εικόνα της Times Square με ένα μήνυμα που έλεγε: "Πρέπει να βομβαρδίσουμε την πλατεία Times Square, κοιτάξτε αυτά τα πλήθη ανθρώπων!"

Σε άλλα μηνύματα, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία του να «δημιουργήσει την επόμενη 11η Σεπτεμβρίου» και να πυροβολήσει σε συναυλίες για να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους «.. απλώς περπατώντας με τα όπλα στα χέρια».

Ο El Bahnasawy αγόρασε υλικά κατασκευής βόμβας, συμπεριλαμβανομένου υπεροξειδίου του υδρογόνου, και τα έστειλε στον μυστικό πράκτορα, λένε οι εισαγγελείς.

Εχει επίσης αποκαλυφθεί ότι απέκτησε χώρο σε απόσταση οδήγησης από την πόλη της Νέας Υόρκης για να κατασκευάσει εκρηκτικά μέσα.

Εν τω μεταξύ, ο Haroon φέρεται να ζήτησε από ειδικούς για εκρηκτικά  συμβουλές και σχεδίαζε να ταξιδέψει από το Πακιστάν για να βοηθήσει τον El Bahnasawy να εκτελέσει την επίθεση.

Ο 19χρονος είπε στον μυστικό πράκτορα ότι το μετρό ήταν ένα "τέλειο" μέρος για να πυροβολήσουν επιβάτες, προσθέτοντας ότι «όταν τελειώσουν οι σφαίρες θα αναλάβουν τα γιλέκα», σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Ένας 37χρονος, ο Russell Salic, από τις Φιλιππίνες, κατηγορείται για αποστολή χρημάτων στους δύο για να χρηματοδοτήσει την ενέργεια.

Ο Abdulrahman El Bahnasawy, κάτοικος Καναδά, συνελήφθη στο Νιου Τζέρσεϋ και τον Οκτώβριο του 2016 κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες τρομοκρατικών πράξεων.

Ο Talha Haroon συνελήφθη στο Πακιστάν τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ο Salic συνελήφθη στις Φιλιππίνες τον Απρίλιο.

Και οι δύο πρόκειται να εκδοθούν στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Skynews.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ