Συναγερμός στο Παρίσι: Δοχεία με βενζίνη και πυροκροτητής βρέθηκαν κάτω από φορτηγά

Συναγερμός στο Παρίσι: Δοχεία με βενζίνη και πυροκροτητής βρέθηκαν κάτω από φορτηγά Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στο Παρίσι, καθώς δοχεία βενζίνης εντοπίστηκαν κάτω από φορτηγά, συνδεδεμένα με μία «πρόχειρη συσκευή - πυροκροτητή». 

Ειδικότερα, τα φορτηγά βρέθηκαν στο βορειοανατολικό 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και ανήκουν στη γαλλοελβετική τσιμεντοβιομηχανία LafargeHolcim.


«Εργαζόμενοι ανακάλυψαν τα δοχεία την ώρα που πήγαιναν για δουλειά σήμερα το πρωί» ανέφερε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσαν στο σημείο, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.

Ο νέος συναγερμός έρχεται ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για ένα άλλο περιστατικό: γκαζάκια και ένας πυροκροτητής - κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκαν στο δυτικό Παρίσι το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, πηγές ανέφεραν πως τα δύο γεγονότα δεν φαίνεται να συνδέονται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η τσιμεντοβιομηχανία Lafarge βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας σχετικά με καταγγελίες ότι χρηματοδότησε έμμεσα τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ένοπλες ομάδες στη Συρία, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία ενός εργοστασίου σε εμπόλεμη ζώνη.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι είχε καταφύγει σε «απαράδεκτες πρακτικές» για να συνεχίσει να λειτουργεί ένα -πλέον κλειστό- εργοστάσιο τσιμέντου στη βόρεια Συρία το 2013-2014, αφότου οι περισσότερες γαλλικές εταιρείες είχαν εγκαταλείψει τη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ