Είναι υποχρεωμένο ένα ξενοδοχείο να μας ενημερώσει αν σε δωμάτιο του έχει πεθάνει κάποιος;

Είναι υποχρεωμένο ένα ξενοδοχείο να μας ενημερώσει αν σε δωμάτιο του έχει πεθάνει κάποιος; Facebook Twitter
0

Περίπου 300 χιλιάδες views έχει μέχρι τώρα το βίντεο από πελάτη του Mandelay Bay Hotel, που δείχνει το εσωτερικό του δωματίου 32-135, από το οποίο ο 62χρονος Stephen Paddock σκόρπισε το θάνατο σε συναυλία που γινόταν σε χώρο απέναντι από το ξενοδοχείο.

Ο χρήστης Jeff Bridges, που δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό ηθοποιό, είχε τραβήξει το βίντεο σε ανύποπτο χρόνο αλλά ήρθε στην επικαιρότητα εξαιτίας της σφαγής με τους 59 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες. Το βίντεο δείχνει μάλιστα σε κάποιες στιγμές, εκτός από το πολυτελές εσωτερικό, και τη θέα που είχε ο  Paddock όταν άνοιγε πυρ εναντίον του πλήθους, περίπου 360 μέτρα μακριά.

Ο δολοφόνος αυτοκτόνησε μετά την επίθεση και ένα από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν σε χρήστες με αφορμή αυτή την υπόθεση, είναι αν ένα ξενοδοχείο οφείλει να ενημερώσει τους πελάτες του ότι σε κάποιο δωμάτιο που πρόκειται να μείνουν κάποιος έχει πεθάνει. 

Το ζήτημα αναλύει η ισπανική El Pais που αναφέρει ότι ο Mike Holovacs, διευθυντής με δεκαετή εμπειρία σε ξενοδοχεία, δημοσίευσε ένα πλήρες άρθρο στη Huffpost,  διευκρινίζοντας ότι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου,  απαγορεύεται να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τους θανάτους στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ακόμη περιγράφει τι συμβαίνει όταν υπάρξει θάνατος σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου (οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες σε ξενοδοχεία, κάτι που αποδίδεται στη θέληση των αυτόχειρων να μην τους βρουν δικοί τους άνθρωποι και σοκαριστούν). Σύμφωνα με τον Holovacs, το δωμάτιο αμέσως σφραγίζεται, -κάτι που έχει συμβεί πιθανότατα και στο Mandalay Bay- μέχρι το FBI να ολοκληρώσει την έρευνα που μπορεί να πάρει μήνες. Αν κάποιος έχει πεθάνει από υπερβολική χρήση χαπιών, αυτό θα πάρει λιγότερη δουλειά απ' ότι αν πυροβοληθεί, αφού δεν θα υπάρξουν οργανικά υπολείμματα που πρέπει να συλλεχθούν.

Όπως αναφέρει ο ειδικός, τα ξενοδοχεία κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αποκαλυφθεί ο αριθμός του δωματίου που συνέβη το μοιραίο, ιδιαιτέρως στην περίπτωση διασημοτήτων. Κι αυτό γίνεται για μην προσελκύσουν νοσηρό τουρισμό από ανθρώπους που αρέσκονται να μένουν σε δωμάτια όπου έχουν συμβεί θάνατοι - ιδιαίτερα διασήμων.

Για παράδειγμα το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε νεκρή η Γουίτνεϊ Χιούστον παραμένει κλειστό και μάλιστα έχει αφαιρεθεί ο αριθμός, ακριβώς για να μην προσελκύσει τέτοιους πελάτες αλλά και για να τιμηθεί η διάσημη τραγουδίστρια.

Στην τελευταία περίπτωση τώρα, αυτή του Mandelay Bay Hotel, αν μπει κάποιος στην επίσημη σελίδα του ξενοδοχείου θα διαβάσει αυτό: "Ήμασταν εκεί για εσάς στις καλές εποχές. Σας ευχαριστούμε που είστε κι εσείς κοντά μας τώρα".

Είναι υποχρεωμένο ένα ξενοδοχείο να μας ενημερώσει αν σε δωμάτιο του έχει πεθάνει κάποιος; Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM