Απαγόρευση της διαδήλωσης κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας στο Παρίσι

Απαγόρευση της διαδήλωσης κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας στο Παρίσι Facebook Twitter
2

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι εναντίον της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας, τονίζωντας ότι οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν πρόκειται να πάρουν την έγκριση για την πορεία από τη Γαλλική αστυνομία.

«Δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε να προκληθούν στη χώρα μας συγκρούσεις που δεν αφορούν τη Γαλλία», ανέφερε ο Ερό, όπως μεταδίδει το CBSNews.

Αναφορικά με τα σκίτσα του Μωάμεθ, που δημοσίευσε σήμερα η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebd,, ο Ερό είπε χαρακτηριστικά: «η χώρα μας εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης, όπως και την ελευθερία της δημοσίευσης σκίτσων».

«Ο καθένας μπορεί να ασκήσει αυτήν την ελευθερία» όμως αν κάποιος πραγματικά αισθάνεται ότι θίγονται οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και ότι παραβιάζεται η ελευθερία του αυτή, μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια».

Δείτε επίσης στη LiFO: Γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε ειρωνικά σκίτσα με τον Μωάμεθ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM