Οι άνεργοι, πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια της Benetton

Οι άνεργοι, πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια της Benetton Facebook Twitter
0

 

Οι άνεργοι, πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια της Benetton Facebook Twitter

Μετά την εκστρατεία με τους θρησκευτικούς ηγέτες και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα φωτοσοπαρισμένα φιλιά τους, η Benetton και το project Unhate στρέφουν το ενδιαφέρον τους στους ανέργους. Με τη νέα καμπάνια της εταιρίας, ο 48χρονος πρόεδρος του ομίλου Αλεσάντρο Μπένετον απευθύνει κάλεσμα στα περίπου 100 εκατομμύρια των ανέργων ηλικίας κάτω των 30 ετών, να προτείνουν ιδέες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το νέο εγχείρημα του ομίλου θα υποστηριχθεί από διαφημιστική καμπάνια σε περιοδικά και τηλεοράσεις, στην οποία νέοι γεμάτοι αποφασιστικότητα και δύναμη θα λαμβάνουν μέρος σε διαδηλώσεις ή θα εμφανίζονται να διεκδικούν μια θέση εργασίας.

 

Οι άνεργοι, πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια της Benetton Facebook Twitter

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και άνεργοι. Θα πρέπει να καταθέσουν την ιδέα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση unhate.benetton.com και θα επιλεγούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στην ίδια ιστοσελίδα. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου και οι 100 που θα επιλεγούν θα αμειφθούν με 5 χιλιάδες ευρώ.

 

Οι άνεργοι, πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια της Benetton Facebook Twitter

Ο επικεφαλής του ομίλου ξεκίνησε την καμπάνια λέγοντας ότι πρέπει να ακούμε τους νέους και αναφέρθηκε στα δεινά τους καθώς προσπαθούν καθημερινά να βρουν μια ουσιαστική δουλειά. Η Benetton πιστεύει σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το οικονομικό μοντέλο του παρελθόντος το οποίο εκτίναξε την ανάπτυξη, έχει ξεπεραστεί από τη νέα τεχνολογία και θα πρέπει να προταθούν φρέσκιες ιδέες για το μέλλον. "Στην ιστορία του κόσμου ... οι μεγάλες εφευρέσεις, οι μεγάλες ηγεσίες, πάντα ερχόταν από ανθρώπους κάτω των 30 ετών»,  σημείωσε ο Μπένετον.

"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε», είπε παρουσιάζοντας την καμπάνια. "Πρέπει να δεχθούμε ότι το ΑΕΠ δεν είναι η μόνη μονάδα που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά των baby boomers που μας έφεραν την ελεύθερη αγάπη στη δεκαετία του 1960, τη ντίσκο στη δεκαετία του 1970, το «η απληστία είναι καλή" στη δεκαετία του '80…, θα πρέπει να σφυρηλατήσουν μια πολύ διαφορετική πορεία για τον εαυτό τους», σημείωσε ακόμη.

Είπε επίσης ότι ένα λειτουργικό παράδειγμα του οικονομικού μέλλοντος θα μπορούσε να είναι η Ιαπωνία, η οποία επέζησε μιας τεράστιας κρίσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έχει μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί τα τελευταία 20 χρόνια. "Την ίδια στιγμή κατάφεραν να την κάνουν καθαρότερη οικονομία. Πηγαίνεις στο Τόκιο και βλέπεις ότι ο θόρυβος είναι μικρότερος, κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση ή τουλάχιστον είναι μικρότερη", είπε ο Benetton.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ