Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Πούτιν χαρίζει το 90% του χρέους της Βόρειας Κορέας

Ο Πούτιν χαρίζει το 90% του χρέους της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
1

Σε  διαγραφή του 90% του υφιστάμενου χρέους της Βόρειας Κορέας προς τη χώρα του προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του βορειοκορεατικού πρακτορείου της χώρας  KCNA. Πρόκειται για συμφωνία διευθέτησης του χρέους ύψους 11 δις δολαρίων της κομμουνιστικής χώρας, χρέος που χρονολογείται από τη Σοβιετική εποχή. Το υπόλοιπο 10%, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΟΙΚ Κονσταντίν Βουσκόφσκι, θα επανεπενδυθεί σε ρωσικά σχέδια στη Βόρεια Κορέα.


Η σύμβαση υπογράφτηκε χθες στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο.


Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Μόσχα σχεδιάζει την υλοποίηση πολλών προγραμμάτων με τη Βόρεια Κορέα, ανάμεσά τους η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που θα διασχίζει την κορεατική χερσόνησο και ηλεκτρικής γραμμής μεταφοράς ισχύος και αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο στη Νότια Κορέα μέσω της Βόρειας Κορέας. (Κάτι που πάντως θεωρείται δύσκολο καθώς δύο Κορέες, βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση).

Από την εποχή που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η Κίνα έχει αναλάβει το ρόλο του κύριου οικονομικού και πολιτικού υποστηρικτή της Βόρειας Κορέας, όμως πρόσφατα η Ρωσία αποφάσισε να αυξήσει το μερίδιο της στην περιοχή, με την ενίσχυση της επιρροής της  σε ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ