Κίνα: Οι αρχές βάζουν όρια πληθυσμού στο Πεκίνο

Κίνα: Οι αρχές βάζουν όρια πληθυσμού στο Πεκίνο Facebook Twitter
1

Περιορισμούς στην αύξηση του πληθυσμού στο Πεκίνο αλλά και στην περαιτέρω οικοδόμηση της κινεζικής πρωτεύουσας, θέτουν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, έως το 2020 θα πρέπει να έχει ελεχθεί ο πληθυσμός του Πεκίνου και να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο. Επίσης, μέχρι το 2020, οι οικοδομήσιμες εκτάσεις στην πόλη θα πρέπει να μειωθούν στα 2.860 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στα 2.760 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι το 2035.

 

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, πρέπει να ληφθούν μέτρα για το περιβάλλον και τους κατοίκους ώστε να μειωθεί η πίεση επί της πόλης. Επίσης ο έλεγχος του πληθυσμού και της ανοικοδόμησης θα μεταμορφώσει την πόλη και τον τρόπο ανάπτυξης της, θα αναβαθμίσει και θα αλλάξει τις βιομηχανίες, θα βελτιστοποιήσει και θα προσαρμόσει τις λειτουργίες της. Προβλέπεται επίσης μία «αυστηρότερη» διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και το ύψος των κτιρίων στο κέντρο της πόλης θα ελέγχεται αυστηρά.

 

Δεδομένου οτι το Πεκίνο είναι η πρωτεύουσα της Κίνας και κέντρο της πολιτικής, του πολιτισμού, των διεθνών ανταλλαγών, της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας, είναι έντονη η ανάγκη για εξασφαλισθεί ένα καλό περιβάλλον για το έργο των κεντρικών αρχών.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια