Απεργία την Πρωτομαγιά

Ένας χρόνος από το κίνημα των αγανακτισμένων στη Wall Street

0

Το κίνημα των αγανακτισμένων της Wall Street έκλεισε χτες ένα χρόνο ζωής και περίπου 1.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η πορεία ήταν σαφώς μικρότερη από τις πρώτες εκδηλώσεις του κινήματος το περασμένο φθινόπωρο, καταδεικνύοντας την πτώση που έχει υποστεί η προσπάθειά του να εκφράσει το αίτημα υπέρ ενός δικαιότερου οικονομικού συστήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία της Νέας Υόρκης προέβη σε περίπου 150 συλλήψεις διαδηλωτών, το οποίο ένας διαδηλωτής χαρακτήρισε ενδεικτικό της δυναμικής που έχει ακόμα το κίνημα:

«Πολλά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι το κίνημα αργοπεθαίνει, αλλά το γεγονός ότι έγιναν πάνω από 100 συλλήψεις δείχνει ότι είναι ακόμα μέρος της όλης συζήτησης».

«Αυτό που έγινε εδώ πριν ένα χρόνο είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να τερματιστεί», δήλωσε επίσης ο συγγραφέας Chris Hedges.

Ένας χρόνος από το κίνημα των αγανακτισμένων στη Wall Street Facebook Twitter

Ο Vincent Smorto, ένας εργάτης από το Brooklyn, δήλωσε ότι το κίνημα της Wall Street χάνει ολοένα έδαφος. «Όταν τη δεκαετία του εξήντα ο κόσμος διαμαρτύρονταν κατά του πολέμου του Βιετνάμ, ήξερε ακριβώς τι ζητούσε. Αυτοί οι τύποι δεν φαίνονται και πολύ σίγουροι για το τι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι αν και το κίνημα τράβηξε την προσοχή των μέσων και κινητοποίησε κάποιον κόσμο τους πρώτους μήνες, έχασε σταδιακά τη δυναμική του και την υποστήριξη των Αμερικανών.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ