Η Βόρεια Κορέα ενισχύει την άμυνά της μετά την επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα ενισχύει την άμυνά της μετά την επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα επανατοποθετεί το στόλο των μαχητικών της αεροσκαφών και ενισχύει τις άμυνες στις ανατολικές ακτές της μετά την πρόσφατη επίδειξη δύναμης από αμερικανικά βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας σε μία επίδειξη δύναμης για την οποία το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν επίτηδες τη διαδρομή που ακολούθησαν τα βομβαρδιστικά στην ανακοίνωσή τους, καθώς η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως δεν το αντιλήφθηκε.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση.

H συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην ήδη τεταμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε ότι από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του, η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ