Απεργία την Πρωτομαγιά

Αλλάζουν ρότα τα κρουαζιερόπλοια λόγω ταραχών στον Αραβικό κόσμο

Αλλάζουν ρότα τα κρουαζιερόπλοια λόγω ταραχών στον Αραβικό κόσμο Facebook Twitter
0

Οι ταραχές στον Αραβικό κόσμο, κάνουν τα κρουαζιερόπλοια να αλλάξουν ρότα ευνοώντας ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως η Ρόδος και η Βαρκελώνη. Ήδη δυο ναυτιλιακές εταιρείες ακύρωσαν δυο αιγυπτιακά λιμάνια από το πρόγραμμα τους ενώ μία ακόμη εταιρία αποφάσισε να μην δέσει το πλοίο της στην Τύνιδα, αλλά να «πιάσει» Βαρκελώνη.

Την ίδια ώρα, το πλοίο «Queen Elisabeth” που επρόκειτο να αγκυροβολήσει στην Αλεξάνδρεια έκανε επιστροφή και έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου.

Οι αλλαγές δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων είναι συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και στην Αραβική Θάλασσα. Άλλες φορές υπό τον φόβο πειρατικών επιθέσεων, όπως συχνά συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν και άλλες φορές λόγω αναταραχών, όπως συνέβη τώρα με τις αντιδράσεις για την προβολή του αντι-ισλαμικού video.

Το Spiegel που δημοσιεύει την είδηση, αναφέρεται και στην επιθυμία μιας ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία να προβάλει το video, κάτι που η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει. Ερωτώμενη σήμερα για το θέμα η Ανκελα Μέρκελ είπε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την απαγόρευση της προβολής.

Οι ακροδεξιοί πάντως έχουν ήδη ανεβάσει ένα λινκ στο σάιτ τους, και ετοιμάζονται να προβάλουν την ταινία, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, «υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που ενδιαφέρονται να δουν την ταινία».

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ