Τι είναι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Τι είναι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Ο συνασπισμός «Τζαμάικα», όπως ονομάζεται λόγω των τριών χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους (μαύρο-κίτρινο-πράσινο, σαν τη σημαία της Τζαμάικα), εκτιμάται ότι είναι η μόνη δυνατή επιλογή για κυβερνητικό συνασπισμό από την Αγκελα Μέρκελ, ύστερα από τη ρητή ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν θα μετάσχουν σε μετεκλογικές συζητήσεις.

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα παρόμοια συγκατοίκηση και μάλλον θα είναι δύσκολη η επίτευξη ενός τέτοιου συνασπισμού με τις μεγάλες αντιθέσεις στα προγράμματα των τριών κομμάτων. Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων (FDP) Κριστιάν Λίντνερ δήλωσε πως θα χρειαστεί να δει αλλαγή κατεύθυνσης προτού συμμετάσχει σε ένα συνασπισμό.

Η ;;Aνγκελα Μέρκελ είναι αισιόδοξη, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Γερμανοί δεν εγκρίνουν το συνασπισμό «Τζαμάικα»: Μόνο το 23% στο γενικό πληθυσμό φαίνεται ότι εγκρίνει μια τέτοια απόπειρα. Όμως, το 31% των ψηφοφόρων του CDU/CSU, το 42% των ψηφοφόρων του FDP και το 38% των ψηφοφόρων των Πρασίνων συμφωνούν με την Τζαμάικα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ