Οι ΗΠΑ απειλούν τη Βενεζουέλα και με πετρελαϊκό εμπάργκο

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Βενεζουέλα και με πετρελαϊκό εμπάργκο Facebook Twitter
1

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, διεμήνυσε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον έχει στη διάθεσή της ένα ευρύ φάσμα επιλογών, συμπεριλαμβανομένου ενός πετρελαϊκού εμπάργκο, στην περίπτωση που η Βενεζουέλα δεν κάνει βήματα προς την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών.


Η Χέιλι τόνισε ότι υπάρχει «πολλή υποστήριξη στη Λατινική Αμερική» προς τις πρωτοβουλίες με σκοπό «η (κυβέρνηση στη) Βενεζουέλα να αρχίσει να σέβεται τον λαό της και να ξαναγίνει δημοκρατία όπως όφειλε να είναι».


«Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν, όλες αυτές οι επιλογές είναι πάντα εδώ», συνέχισε η αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, προσθέτοντας συγκεκριμένα ότι η πιθανότητα να επιβληθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας είναι μια από τις επιλογές της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν είναι εκτός της συζήτησης, αυτό μπορώ να σας το πω», πρόσθεσε η Νίκι Χέιλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν υπάρχει πλέον ανοχή για τη Χούντα στη Βενεζουέλα. Ούτε από τις ΗΠΑ, ούτε από τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ούτε από καμία δημοκρατία.