Απεργία την Πρωτομαγιά

Γερμανία: Εξαφανίστηκαν πρόσφυγες ανάμεσά τους και παιδιά που μόλις είχαν διασωθεί

Γερμανία: Εξαφανίστηκαν πρόσφυγες ανάμεσά τους και παιδιά που μόλις είχαν διασωθεί Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές αρχές έχασαν σήμερα τα ίχνη περίπου 50 Ιρακινών, ένα εικοσιτετράωρο αφότου τους είχαν διασωθεί από τα χέρια διακινητών, που τους είχαν στοιβάξει σε ένα φορτηγό στα σύνορα με την Πολωνία.


«Τα δωμάτια είναι άδεια» εξήγησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο διευθυντής του κέντρου πρώτης υποδοχής αιτούντων άσυλο Αϊζενχίτενστατ, Φρανκ Νιρμπέργκερ.


Μόλις οι δύο από τους πρόσφυγες ήταν παρόντες σήμερα στο Αϊζενχίτενστατ. Ένας ανήλικος που έφθασε μόνος του στη Γερμανία και άλλος ένας που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι.


Το περιφερειακό υπουργείο Εσωτερικών του Βραδεμβούργου επιβεβαίωσε από την πλευρά του τις εξαφανίσεις.
Οι αρχές εκτιμούν ότι οι πρόσφυγες ενδεχομένως αποφάσισαν να πάνε σε σπίτια κοντινών τους προσώπων ή συγγενών τους που έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Γερμανία.


Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες στο εσωτερικό του οποίου κρύβονταν 50 άνθρωποι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι Ιρακινοί. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας.


Ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού και ένας Σύρος συνεργός του συνελήφθησαν. Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονταν 17 παιδιά, ενώ κανείς τους δεν είχε μαζί του επίσημα έγγραφα. Έπειτα από έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι ορισμένοι εκ των προσφύγων είχαν ήδη ζητήσει να τους χορηγηθεί άσυλο στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Με πληροφορίες AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ