ΗΠΑ: 21χρονος φοιτητής πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε πάρκινγκ πανεπιστημίου - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΗΠΑ: 21χρονος φοιτητής πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε πάρκινγκ πανεπιστημίου - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Facebook Twitter
11

Αναταραχή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση της δολοφονίας ενός 21χρονου φοιτητή μηχανολογίας μέσα στο Campus του πανεπιστημίου Georgia Tech από μέλη της αστυνομίας του πανεπιστημίου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το θύμα αναγνωρίστηκε από τη σχολή του ως ο 21χρονος Scout Schultz, τεταρτοετής φοιτητής από το Lilburn της Georgia.

Ο Schultz, ο οποίος αυτοπροσδιοριζόταν ως non-binary και μεσοφυλικός (intersex), ήταν ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQI+ και επικεφαλής του Pride του πανεπιστημίου (σ.σ. σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Schulz ήταν ένα άτομο με ρευστή ταυτότητα φύλου και ήθελε να αναφέρονται σε αυτόν σε ουδέτερο γένος. Κρατήσαμε το αρσενικό όπως παρουσιάζεται στα ξένα δημοσιεύματα για λόγους ευκολίας).

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11.17 το βράδυ (τοπική ώρα) του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 21χρονο σ' ένα από τα πάρκινγκ του campus, έπειτα από κλήση που έγινε στην «Άμεση Δράση» και ανέφερε ότι είχε στην κατοχή του περίστροφο και μαχαίρι.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα, ο Schultz ακούγεται να φωνάζει «πυροβολήστε με» στους αστυνομικούς, την ώρα που αυτοί την προστάζουν να πετάξει το μαχαίρι που κρατά στο χέρι του.

«Κανείς δεν θέλει να σου κάνει κακό» λέει ένας από τους αστυνομικούς, αλλά ο 21χρονος φοιτητής μοιάζει να αγνοεί τις προσταγές τους και να κινείται προς το μέρος τους κρατώντας το μαχαίρι. Στη συνέχεια ακούγεται ένας μόνο πυροβολισμός και οι κραυγές του Schultz.

Ο νεαρός φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Ο γιος μας, Scout Schultz, σκοτώθηκε χθες τη νύχτα από την αστυνομία του Georgia Tech», έγραψε ο πατέρας του Schultz στο Facebook. «Είχε στην κατοχή του ένα μικρό μαχαίρι. Δεν χρειαζόταν να τον πυροβολήσουν στην καρδιά, αλλά αυτό έκαναν. Ακτιβιστές Antifa, την προσοχή σας».

Το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε δεν έγινε γνωστό, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ούτε και το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Schultz να ζητήσει από τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν.

To βίντεο με τον πυροβολισμό του 21χρονου - ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Με πληροφορίες από NBC, Fox News και People

Διεθνή
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Μικρο ξεμικρο το μαχαίρι , αν σε πετύχει σε αρτηρία , τελείωσες . Η μόνη εναλλακτική που είχανε οι αστυνομικοί σε αυτό το περιστατικό ,ήταν να τον πυροβολήσουν στο πόδι η χέρι (αν και δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να ευστοχήσουν) .Κρίμα πάντως , ο νέος αυτός πήγε χαμένος είτε από τεράστια βλακεία είτε από κατανάλωση κάτι άλλου (ποτού η ναρκωτικού) .Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο για αυτή του την αντίδραση .
Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει στην καρδιά. Μια στο πόδι αρκούσε. Πρώτο αυτό.Δεύτερο: γιατί απλά δεν πέταγε το μαχαίρι και τους προκαλούσε να τον πυροβολήσουν; Για να γίνει ένα είδους μάρτυρας;Και τρίτον, αφού μπαίνετε στον κόπο να αναλύσετε την σεξουαλική του ταυτότητα (η οποία δεν υπήρχε λόγος αναφοράς), γιατί δεν γράψατε "Το Schultz"; Α, ναι.. λόγω ευκολίας.Με αυτό το περιστατικό βλέπουμε ότι οι μαύροι δεν είναι τα μόνα θύματα από την αστυνομία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες (και φωτογραφίες) @ Scout Schultz κρατούσε, μόνον, έναν ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ σουγιά στο χέρι του, πλησίαζε αργά τους αστυνομικούς χωρίς βίαιες κινήσεις, λέγοντας "σκοτώστε με", δεν υπήρχαν άλλα άτομα τριγύρω, για να διακυβεύεται η ασφάλειά τους. Η ενέργεια της αστυνομικού ήταν δολοφονική: είτε @ Scout Schultz ήταν π.χ. υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, είτε υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας (mental break down) που πιθανότατα υπήρχε (η μητέρα του είπε ήταν ένα ευφυέστατο άτομο με θέματα κατάθλιψης που είχε προσπαθήσει να κρεμαστεί 2 χρόνια πριν) ΤΙΠΟΤΑ που να βλέπω στο footage δεν δικαιολογεί αυτήν την αφαίρεση ζωής. ...δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος καταστολής εκτός από σφαίρα στην καρδιά; ... Αίσχος και ντροπή!
Σε σχέση με άλλα βίντεο, με νεαρούς μαύρους άοπλους που τους πυροβολούν πισώπλατα, αυτός προειδοποιήθηκε επανειλημμένα.Επέλεξε να κάνει το μάγκα; Δεν ξέρει πως λειτουργούν εκεί στο Αμέρικα οι αστυνομικοί;Ποιος ξέρει...
Ο άνθρωπος αυτός ήταν λογικά μαστουρωμένος ή γενικότερα σάικο. Φώναξε ξεκάθαρα "πυροβολήστε με". Δεν αξίζει ο θάνατος προφάνως σε καμία τέτοια περίπτωση. Δε μπορώ να καταλάβω γιατι δεν πυροβολούν στα πόδια ή προειδοποιητικες βολές.
Eraki, αυτες είναι οι συνεπειες της γενικευμενα ελευθερης οπλοκατοχης....δεν ρισκαρουν. Αμα ήταν σε κοινωνία που η default λογικη είναι μεθυσμενος (χωρις αλλη υποψια) θα ήταν πιο νηφάλιοι όλοι και θα τον αντιμετώπιζαν μεσες ακρες οπως στην Ευρωπη, αφοπλισμος και χειροπεδες. Υπάρχει λογος π.χ. που οι Ελληνες αστυνομικοι δεν πυροβολουν τοσο "ευκολα", ξερουν ότι το να συλλαβουν εμενα μεθυσμενο είναι χαμηλου ρισκου, αν είχαμε ελευθερη οπλοκατοχη θα αλλαζαν τα δεδομενα.Αυτα για όσους θελουν δικαιωμα στην οπλοκατοχη...δημιουργει γενικευμενη παρανοια και φοβο, αλλο είναι μεθυσμενος αλλο είναι μεθυσμενος, λες να εχει και όπλο; τι κανουμε; ρισκαρουμε;Δεν είναι τυχαίο που το 99% των ειδήσεων "αστυνομικος σκοτωσε" είναι απο την χωρα με την ελευθερη οπλοκατοχη...αν δεν αφοπλιστουν οι πολιτες αυτα θα γίνονται και αν αφοπλιστουν θα ζουν ανθρωποι που δεν χρειαζόταν να πεθάνουν, θα εμπαινε φυλακη για απειλη με μαχαίρι αλλα θα ζουσε, όπως ζουν οι αντιστοιχοι δικοι μας.
Εντάξει, πόση ώρα κι από τόσο κοντινή απόσταση του λένε να ρίξει το μαχαίρι. Τι έπρεπε να κάνουν όταν κινήθηκε κατά πάνω τους μετά από τόσες προειδοποιήσεις;