ΗΠΑ: Καταδικάστηκε μητέρα που έκανε μανικιούρ την ώρα που το μωρό της πέθαινε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε μητέρα που έκανε μανικιούρ την ώρα που το μωρό της πέθαινε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο Facebook Twitter
4

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παραμέληση ανηλίκου καταδικάστηκε μία 37χρονη μητέρα από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ επειδή ξέχασε την μόλις πέντε μηνών κόρη της για περισσότερες από δύο ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τη ζέστη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «The Oklahoman», στις 29 Αυγούστου του 2015, η Adele Gonzalez, μητέρα άλλων τριών παιδιών, πήρε την έφηβη κόρη της και επισκέφτηκαν ένα σαλόνι ομορφιάς για να περιποιηθούν τα νύχια τους.

Δύο ώρες αργότερα, όταν επέστρεψαν στο αυτοκίνητο διαπίστωσαν ότι μέσα βρισκόταν η μικρούλα Ashanti Hunt, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της. Το μωρό εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι το σώμα της ήταν ιδιαίτερα ζεστό και η θερμοκρασία του ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η Gonzalez αρχικά υποστήριξε ότι έφερε μαζί της το μωρό μέσα στο σαλόνι ομορφιάς και πως το άφησε μόλις για 20 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο όταν γύρισε στο σπίτι.

Στη συνέχεια, όμως, και κατόπιν της έρευνας των αρχών, παραδέχτηκε ότι έλεγε ψέμματα. Έτσι, στην κατάθεσή της τόνισε ότι ήταν η 16χρονη κόρη της, Αtavia Robinson, αυτή που έβαλε την μικρή Ashanti στο αυτοκίνητο. Η Robinson υποστήριξε ότι ρώτησε τη μητέρα της αν θα έπαιρναν μαζί το μωρό και εκείνη, την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο, της έγνεψε «ναι».

Έπειτα, έβαλε το μωρό στο αυτοκίνητο, πίσω από τη θέση του οδηγού. Η 37χρονη μητέρα τόνισε ότι έφυγε από το σπίτι νομίζοντας ότι το μωρό βρισκόταν σε κάποιο δωμάτιο.

Η Robinson, 18 ετών σήμερα, δήλωσε ενώπιον των ενόρκων ότι ξέχασε πως έβαλε την Ashanti μέσα στο αυτοκίνητο και υποστήριξε πως  το μωρό κοιμόταν και δεν έκανε κανένα θόρυβο. Και οι δυο τους συνειδητοποίησαν ότι το μωρό βρισκόταν μαζί τους μόνο όταν επέστρεψαν από το σαλόνι ομορφιάς στο σπίτι.

O συνήγορος υπεράσπισης, Perry Hudson, επέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ότι η 37χρονη μητέρα δεν άκουσε την 18χρονη κόρη της επειδή πράγματι μιλούσε στο τηλέφωνο καθώς επίσης και ότι η κόρη της όντως ξέχασε πως η μικρή ήταν στο αυτοκίνητο.

Ο εισαγγελέας από την άλλη, κατηγόρησε τη μητέρα για εγκληματική αμέλεια μιας και πριν φύγει από το σπίτι, δεν έλεγξε ούτε που βρισκόταν το μωρό αλλά ούτε και τα υπόλοιπα παιδιά της, όλα κάτω των 12 ετών την εποχή εκείνη.

Με πληροφορίες από Boston Herald και People

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Απλα τραγικη, δε νομιζω να υπαρχει η παραμικρη δικαιολογια... Προσωπικα δε μπορω να καταλαβω πως ενας τοσο τραγικος θανατος μπορει να τιμωρειται μονο με 1,5 χρονο φυλακη.
Δηλαδη η 16χρονη εβαλε το μωρο στο αυτοκινητο, η μανα δεν πηρε χαμπαρι και, μετα βγαινοντας η 16χρονη παλι ξεχασε οτι ειχε το μωρο στο αυτοκινητο . Ποιον δουλευουν? Τι αμαξι οδηγουσε, 3μετρη λιμουζινα και δεν ειδε το μωρο στο πισω καθισμα?