Μια γυναίκα ρίσκαρε τη ζωή της και έμεινε με τις διάσημες εξαδάχτυλες γάτες του Χέμινγουεϊ όσο ο Ίρμα σάρωνε τη Φλόριντα

Μια γυναίκα ρίσκαρε τη ζωή της και έμεινε με τις διάσημες εξαδάχτυλες γάτες του Χέμινγουεϊ όσο ο Ίρμα σάρωνε τη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Καθώς ο τυφώνας Ίρμα έπληξε τη Φλόριντα το περασμένο Σαββατοκύριακο μερικοί από τους πιο αγαπημένους τετράποδους κατοίκους του αρχιπελάγους αναζήτησαν καταφύγιο.

Το σπίτι και το μουσείο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο Key West φιλοξενεί μια μακρά γενεά εξαδάκτυλων γατών που είναι απόγονοι της «Χιονάτης» της διάσημης γάτας του συγγραφέα.

Αυτά τα μοναδικά αιλουροειδή έχουν πολλούς θαυμαστές και οι εργαζόμενοι στο μουσεία ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους εν μέσω της καταιγίδας.


Ο επιμελητής του μουσείου Ντέιβιντ Γκονζάλες δήλωσε την Κυριακή στο MSNBC ότι και οι 54 γάτες είχαν επιβιώσει και πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι υπάλληλοι πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου στο μουσείο μαζί τους.

Καθώς πλησίασε η καταιγίδα την περασμένη εβδομάδα, οι αξιωματούχοι διέταξαν την πλήρη εκκένωση. Αλλά η Ζακ Σαντς, η γενική διευθύντρια του Ernest Hemingway Home and Museum, αρνήθηκε να φύγει. Είχε υποχρέωση να φροντίσει το ακίνητο και τις γάτες, είπε.

Μια γυναίκα ρίσκαρε τη ζωή της και έμεινε με τις διάσημες εξαδάχτυλες γάτες του Χέμινγουεϊ όσο ο Ίρμα σάρωνε τη Φλόριντα Facebook Twitter

Μία από τις εγγονές του συγγραφέα, η ηθοποιός Μαριέλ Χέμινγουεϊ την προέτρεψε δημοσίως να μετακινηθεί σε ασφαλές σημείο. «Νομίζω ότι είστε θαυμάσιος άνθρωπος που θέλετε να προσπαθήσετε να μείνετε εκεί και να προσπαθήσετε να σώσετε τις γάτες και το σπίτι, αλλά αυτό είναι τρομακτικό», είπε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το TMZ. «Πάρτε όσες γάτες μπορείτε και φύγετε». την παρακάλεσε, αλλά η Σαντς δεν την άκουσε.

Ο επιμελητής είπε στην εφημερίδα The Washington Post ότι αισθανόταν πως οι άνθρωποι και τα ζώα του μουσείου θα ήταν  ασφαλείς. «Δεν βρισκόμαστε σε μια πλημμυρική ζώνη. Πρόκειται για ένα οικοδομικό τετράγωνο από ασβεστόλιθο 18 ιντσών, το οποίο βρίσκεται εδώ από το 1851 και εξακολουθεί να στέκεται», δήλωσε.

Ο Χέμινγουεϊ έζησε στο σπίτι τη δεκαετία του 1930 και συνέχισε να επισκέπτεται το Key West μέχρι το θάνατό του το 1961, σύμφωνα με το μουσείο. Οι γάτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του μουσείου και περνούν τις ημέρες τους χαλαρώνοντας στο σπίτι ή στον κήπο.

Δεν έχουν όλες έξι δάχτυλα στα πόδια, αλλά όλοι φέρουν το γονίδιο. Ο Γκονζάλες δήλωσε στο MSNBC ότι οι γάτες έδειχναν σαν να είχαν επίγνωση της επικείμενης καταιγίδας και ότι «μερικές από αυτές έτρεξαν μέσα, γνωρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να βρουν καταφύγιο. Μερικές φορές νομίζω ότι είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους».

Μια γυναίκα ρίσκαρε τη ζωή της και έμεινε με τις διάσημες εξαδάχτυλες γάτες του Χέμινγουεϊ όσο ο Ίρμα σάρωνε τη Φλόριντα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από New York Times και Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ