Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
26.09.2017
Σφαγιάσαν την απομονωμένη και ανέγγιχτη από τον πολιτισμό φυλή του...
ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγιάσαν την απομονωμένη και ανέγγιχτη από τον πολιτισμό φυλή του Αμαζονίου

Τα μέλη της φυλής που είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον με την ανακάλυψή της, φέρονται να δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο

 

 

Τα μέλη της απομονωμένης φυλής που ποτέ δεν είχαν έρθει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο και άλλους ανθρώπους ζούσαν κατά μήκος του ποταμού σε απομακρυσμένο τμήμα του Αμαζονίου. Η ανακάλυψη της ύπαρξής τους είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μελετητές, αλλά φαίνεται πως υπήρξε μια πολύ άσχημη εξέλιξη.

 

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σφαγή των περίπου 10 μελών της φυλής, καθώς τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι απειλές για τις αυτόχθονες ομάδες αυξάνονται στη χώρα.

 

Η βραζιλιάνικη υπηρεσία για τις αυτόχθονες υποθέσεις, Funai, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα στην πολιτεία του Αμαζονίου, καθώς υπάρχουν στοιχεία πως οι μεταλλωρύχοι πήγαν σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και μάρτυρες αναφέρουν ότι καυχήθηκαν για τις δολοφονίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως περιέγραψαν με λεπτομέρεια ότι τεμάχισαν τα σώματά των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι και πως μαζί τους είχαν και τρόπαια. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα ανάμεσα στα δολοφονηθέντα μέλη ήταν γυναίκες και παιδιά.

 

 

 

 

Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα. Το γραφείο υποθέσεων για τους αυτόχθονες διεξήγαγε κάποιες αρχικές καταθέσεις στην πόλη και στη συνέχεια ανέθεσε την υπόθεση στην αστυνομία.

 

Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας, ο Pablo Luz de Beltrand, επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορούσε να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ενώ ήταν σε εξέλιξη. Είπε ότι το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στην κοιλάδα Javari, στη μακρινή δύση και πως τα στοιχεία είναι σημαντικά.

 

«Ερευνούμε, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη», δήλωσε ο εισαγγελέας ο οποίος πρόσθεσε πως απαιτείται η συνεργασία πολλών φορέων για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Η Survival International, μια παγκόσμια ομάδα για τα δικαιώματα των ιθαγενών προειδοποίησε ότι, δεδομένου του μικρού μεγέθους των φυλών του Αμαζονίου, αυτό το τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών ταν ανέγγιχτων φυλών χάθηκε για πάντα και κάνουν λόγο ακόμη και για γενοκτονία.

 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούν την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των φυλών και την επικρίνουν καθώς το τελευταίο χρόνο διέκοψε σημαντικές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα δράσεων με στόχο τη διαφύλαξη των φυλών. Tην ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση για ασύδοτη παραχώρηση των παρθένων δασών  με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση και σημειώνουν πως εκτός από την οικολογική προσέγγιση στην πολιτική αυτή υπάρχει και η ανθρωπιστική.

 

Με πληροφορίες από New York Times

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
18 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 12 Επόμενα
Πολύ λυπηρή είδηση. Με στενοχώρησε πολύ.
Τι τους έφταιξαν; Ποιόν ενοχλούσαν;
Είναι αυτές οι στιγμές που ντρέπομαι να λέγομαι άνθρωπος.

..«χαλάστηκα» πολύ!...
avatar keep calm 11.9.2017 | 20:16
Σε λίγα χρόνια από τώρα, ο......πολιτισμενος''άνθρωπος''δεν θα αφήσει κανένα''άγριο''.
avatar ΚώσταςX 11.9.2017 | 21:36
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!
Zaphod Beeblebrox Zaphod Beeblebrox 11.9.2017 | 22:19
Δεν ξέρω γιατί. Συμβαίνουν τόσα πολλά άσχημα στον κόσμο, αλλά αυτό είναι πραγματικά ότι πιο λυπηρό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
лыкискос лыкискос 11.9.2017 | 22:57
Ας περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα.
Εμένα μου φαίνεται για προπαγάνδα εναντίον της αποψίλωσης του Αμαζονίου. Εννοείται πως έχουν δίκιο βουνό όσοι ανησυχούν για αυτό, αλλά η επινόηση τέτοιων ειδήσεων δεν βοηθάει το σκοπό τους. Αν είναι όντως έτσι δηλαδή.
Αυτό που δεν μου κάθεται στην ιστορία είναι το προφίλ των δολοφόνων.
Τι είναι δηλαδή οι μεταλλωρύχοι και σφάζουν αθώους και μικρά παιδιά; Και ούτε καν ένας από αυτούς (που μπορεί να έτυχε να ήταν Χανιμπαλ Λέκτερ) αλλά πολλοί που αυτό δείχνει μία πρόθεση να ενοχοποιήσει τον κλάδο. Έχουν δείξει δολοφονική συμπεριφορά στο παρελθόν. Που είναι τα πειστήρια του εγκλήματος; Οι έρευνες για τις σοβαρές καταγγελίες;
Ashton Heston III Ashton Heston III 12.9.2017 | 03:57
Και εγώ επίσης εύχομαι να είναι κακόγουστα "gory" παραμύθια που είπαν μεθυσμένοι τυχοδιώκτες σε κάποιο κωλόμπαρο της Αμαζονίας για να εντυπωσιάσουν. Αλλά δυστυχώς στον Αμαζόνιο δραστηριοποιούνται και παράνομοι μεταλλωρύχοι και υλοτόμοι που είναι αδίστακτοι και ενδεχομένως και εγκληματίες.
Eleftheria Pappa Eleftheria Pappa 12.9.2017 | 12:32
Σοβαρολογείς;! Αυτά τα περιστατικά μεμαζικες δολοφονίες ινδιάνων δεν είναι σπάνια. Η γη τους κινδυνευει και από τις ξενες, κυριως γαλλικες, εταιρείες κολοσσουςπου δραστηριοποιούνται για εξορυξη και απο λλευκούς γσιοκτημονες που θελουν να καρπωθουν και τα τελευταια κομμάτια γης που ανηκουν και με νομο στους Ινδιάνους - άλλο που η τωρινή κυβέρνηση προσπσθεί να αναιρέσει το νομικο καθεστώς για να δραστήριοποιούνται ανενόχλητες οι γαλλικες ετσιρειες. Και επειδή ζω στη Βραζιλία, να πω οτι τετοια εγκλήματα δεν με ξενίζουν.
Ashton Heston III Ashton Heston III 12.9.2017 | 16:37
"επειδή ζω στη Βραζιλία, να πω οτι τετοια εγκλήματα δεν με ξενίζουν."

Δυστυχώς η βραζιλιάνικη κοινωνία στις φαβέλες είναι εξαιρετικά βίαιη. Μερικά από τα εγκλήματα των εμπόρων ναρκωτικών θυμίζουν ISIS. Όπως η φρικτή δολοφονία του δημοσιογράφου Tim Lopes πριν από μερικά χρόνια με necklacing.

Necklacing is the practice of summary execution and torture carried out by forcing a rubber tire, filled with petrol, around a victim's chest and arms, and setting it on fire. The victim may take up to 20 minutes to die, suffering severe burns in the process.

The practice appears to have begun in the Eastern Cape area of South Africa in the mid-1980s.

The practice is widely used by drug dealers in Brazil (Rio de Janeiro, Southeast Region), where it's called micro-ondas[20][21] (allusion to the microwave oven).[22] Journalist Tim Lopes was a notable victim.
лыкискос лыкискос 12.9.2017 | 21:07
@Eleftheria Pappa.
Απ' ό,τι βλέπω είσαι οπαδός του [email protected] white people narrative.

@ Ashton Heston III.
Δεν ξέρω, το έψαξα λίγο ακόμα στο δίκτυο και δεν βρήκα hard evidence για την ενοχή κανενός.
Δεν αμφισβητώ ωστόσο την πιθανότητα να συμβαίνουν αυτά που αναφέρεις.
Eleftheria Pappa Eleftheria Pappa 14.9.2017 | 10:05
Ως απάντηση του σχολίου στο ρστσιστοκό παραλήρημά σου:

Και με αυτό το σχόλιό σου φαίνεται χωρίς αμφιβολία ο βαθύς ρατσισμός που σε διακρίνει. Δεν φτάνει που σφαγιάζονται οι ινδιάνοι στη χώρα τους, σε μια χώρα την οποία καρπώθηκαν οι λευκοί και σχεδόν τους εξαφάνισαν, εσύ διαβλέπεις αφήγημα κατά των λευκών ακόμα και στην είδηση δολοφονίας ινδιάνων! Πας καλά; Είμαι οπαδός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους.
Αν από αυτή την ιστορία αυτό που σου έμεινε είναι η επιρριψη τάχα άδικων κατηγοριών στους λευκούς, έχεις σοβαρότατο πρόβλημα. Ρατσισμόυ για να το πω ως έχει.
Άλλωστε οι λευκοί, αν το πηγαίνεις βάσει καταγωγής, δεν έχουν δουλειά στον Αμαζόνιο. Να κάθονταν στη γεννέτειρά τους, την Ευρώπη αφού το πας έτσι. Και με αυτό το σχόλιό σου φαίνεται χωρίς αμφιβολία ο βαθύς ρατσισμός που σε διακρίνει. Είμαι οπαδός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους.
Αν από αυτή την ιστορία αυτό που σου έμεινε είναι η επιρριψη τάχα άδικων κατηγοριών στους λευκούς, έχεις σοβαρότατο πρόβλημα. Ρατσισμόυ για να το πως ως έχει.
Άλλωστε οι λευκοί, αν το πηγαίνεις βάσει καταγωγής, δεν έχουν δουλειά στον Αμαζόνιο. Α και όταν εκθέτεις τετοιες νεολιθικές απλοψεις στα ελληνικά αλλά σε σλαβικό αλφάβητο, πρόσεξε λίγο γιατί μπορείνα πληρωθείς με το ίδιο ρατσιστικό νόμισμα. Α και όταν εκθέτεις τετοιες παλαιολιθικές απλοψεις στα ελληνικά αλλά σε σλαβικό αλφάβητο, πρόσεξε λίγο γιατί μπορεί να πληρωθείς με το ίδιο ρατσιστικό νόμισμα. Εσύ βλέπεις τα πρωτεία των λευκών, άλλοι των Ελλήνων. Γι' άυτό θα σε συμβούλευα να αποβάλλεις τον παλαιολιθισμό σκέψης που σε διακρίνει.
лыкискос лыкискос 15.9.2017 | 11:31
Δεν αμφιβάλλω πως αισθάνεσαι μία έξαψη ανωτερότητας μέσα στο μυαλό σου κάθε φορά που απευθύνεις κάποια κατηγορία εναντίον κάποιου συνομιλητή σου (στη συγκεκριμένη περίπτωση του ρατσισμού).
Απλά εγώ θεωρώ πως είναι γελοίο επειδή:
α. εσύ υπόθεσες την φυλή των θυτών (αν υπάρχει έγκλημα).
β.εσύ υπόθεσες την φυλή των ηθικών αυτουργών (αν υπάρχει έγκλημα)
γ. εσύ γενίκευσες το έγκλημα (αν υπάρχει) ως αιτία ντροπής για όλη τη φυλή.
δ. εσύ χρησιμοποίησες γκαιμπελίστικες μεθόδους συκοφαντίας επαναλαμβάνοντας την ίδια κατηγορία πολλές φορές εναντίον εμένα που διερωτήθηκα για την αλήθεια της ιστορίας.


Ελπίζω να σας καταλάβουν και οι άλλοι τι θέατρο παίζετε και να μην σας δίνουν σημασία.
rick decart rick decart 11.9.2017 | 23:31
Αλίμονο! Ποιος μπορεί να τους γλυτώσει;
Lumidy Lumidy 12.9.2017 | 00:01
Όποιος στέκεται εμπόδιο στην εγκληματική αποψίλωση του Αμαζονίου σφαγιάζεται...
annibas annibas 12.9.2017 | 00:03
Ο λευκός άνθρωπος

https://www.youtube.com/watch?v=GrZr1wuGVsQ
avatar giorgos1234 12.9.2017 | 01:27
Είναι γνωστή η διαμάχη μεταξύ ιθαγενών και μεταλλωρύχων στον Αμαζόνιο και ιδίως στο κομμάτι της Βραζιλίας (στο Περού αρνήθηκαν την εκμετάλλευση του). Επειδή οι μεταλλωρύχοι αποτελούν το πιο σκληροτράχηλο δυναμικό τους χρησιμοποιούν ως τραμπούκους για να εκδιώξουν και να σκοτώσουν τους ιθαγενείς.
Εδώ και 40 χρόνια έχουν αποψιλώσει οι εταιρείες-γιγαντες, το 1/3 του δάσους του Αμαζονίου, εκτός από μεταλλεύματα (χρυσός, χαλκός σίδηρος) και ξυλεία καλλιεργούν και μεταλλαγμένη σόγια.
Ας όψεται όμως στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Προηγούμενα 12 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ