«Οι νέοι άραβες ηγέτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στις χώρες τους»

«Οι νέοι άραβες ηγέτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στις χώρες τους» Facebook Twitter
0

Από την πόλη Σότσι της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε, μέσω τηλεοπτικής κάλυψης τους φόβους του, για επικράτηση χάους στη Μέση Ανατολή, μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε εναντίον αμερικανών διπλωματών στην Υεμένη και τις βίαιες διαδηλώσεις σε Αίγυπτο.

«Φοβόμαστε μήπως η περιοχή αυτή περιέλθει σε κατάσταση χάους», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά σύμφωνα με το αγγλόφωνο Αl Arabiya .

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης και ζήτησε επίσης από τους νέους ηγέτες των αραβικών χωρών να αναγνωρίσουν ότι έχουν ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στην ηγεσία των νέων κυβερνήσεων, στις οποίες έχουν σημειωθεί σοβαρές αλλαγές. Δεν θα πρέπει να ξεχνούν τη δική τους ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο έδαφός τους», συμπλήρωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM