Έφτασε στις ΗΠΑ ο κυκλώνας Ίρμα - Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προειδοποιεί: «Φύγετε τώρα»

Έφτασε στις ΗΠΑ ο κυκλώνας Ίρμα - Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προειδοποιεί: «Φύγετε τώρα» Facebook Twitter
0

Προ των πυλών της Φλόριντα βρίσκεται ο καταστροφικός κυκλώνας Ίρμα που σφυροκόπησε την Καραϊβική προξενώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και αφήνοντας τουλάχιστον 20 νεκρούς στο πέρασμά του.

Ο κυκλώνας, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα τη Φλόριντα, με το Μαϊάμι να θυμίζει τις τελευταίες ώρες κυριολεκτικά «πόλη - φάντασμα».

Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση σε περισσότερους από 5,6 εκατ. ανθρώπους να εκκενώσουν την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους New York Times, έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει τους πολίτες να μην υποτιμήσουν την δύναμη της Ίρμα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Rick Scott δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ίρμα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Andrew, αναφερόμενος στον πιο καταστρεπτικό κυκλώνα που χτύπησε ποτέ την πολιτεία το 1992.

«Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα. Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Brock Long, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), ζήτησε και από τους πολίτες της Αλαμπάμα και της Βόρειας Καρολίνας να παρακολουθούν την κατάσταση και να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM