ΗΠΑ: 28χρονος πάστορας έσφαξε τη γυναίκα του την ώρα που κοιμόταν και λέει ότι δεν θυμάται γιατί ήπιε πολύ φάρμακο για τον βήχα

ΗΠΑ: 28χρονος πάστορας έσφαξε τη γυναίκα του την ώρα που κοιμόταν και λέει ότι δεν θυμάται γιατί ήπιε πολύ φάρμακο για τον βήχα Facebook Twitter
1

Ένας 28χρονος από τη Βόρεια Καρολίνα αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία αφού φέρεται να μαχαίρωσε τη γυναίκα του την ώρα που κοιμόταν.

Νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο Matthew Phelps από το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας κάλεσε την «Άμεση Δράση», υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του, Lauren, ήταν νεκρή στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας μέσα σε μία λίμνη αίματος.

«Έβλεπα ένα όνειρο, ξύπνησα, άνοιξα τα φώτα και την είδα νεκρή στο πάτωμα» ανέφερε στους αστυνομκούς. «Είμαι μέσα στα αίματα, στο κρεβάτι υπάρχει ένα ματωμένο μαχαίρι και νομίζω πως εγώ το έκανα. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Καθώς οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν από το τηλέφωνο τι ακριβώς είχε συμβεί, ο Phelps ισχυρίστηκε ότι το φάρμακο που πήρε για το κρύωμά του ίσως τον οδήγησε στην δολοφονία της 29χρονης γυναίκας του.

«Ήπια περισσότερο φάρμακο απ' όσο έπρεπε», δήλωσε. «Πήρα σιρόπι για τον βήχα και το κρύωμα (σ.σ. Coricidin Cough & Cold) επειδή ξέρω ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Πολλά βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Έτσι, ήπια αρκετό. Θεέ μου, δεν το άξιζε αυτό».

Η φαρμακευτική εταιρία που παρασκευάζει το Coricidin ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της σχετικά με την είδηση της δολοφονίας ότι «η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε περιστατικά που σχετίζονται με τα προϊόντα μας. Η Bayer απευθύνει τα ειλικρινή της συλληπητήρια στην οικογένεια» τονίζεται στην ανακοίνωση και πρoστίθεται: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Coricidin σχετίζεται με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς».

O Phelps και η σύζυγός του ήταν παντρεμένη για λιγότερο από έναν χρόνο, σύμφωνα με το ABC. Οι σελίδες τους στα social media είναι γεμάτες από φωτογραφίες του γάμου τους, αλλά και την κοινή τους αγάπη για το σύμπαν του Star Wars.

O 28χρονος σπούδαζε στο κολέγιο Clear Creek Baptist Bible και ήθελε να γίνει πάστορας. Η Lauren ήταν δασκάλα.

Αυτή τη στιγμή ο Phelps κρατείται στο σοφρωνιστικό κατάστημα της κομητείας Wake χωρίς εγγύηση. Σε περίπτωση που καταδικαστεί και με βάση την πολιτειακή νομοθεσία κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο την περασμένη Τρίτη, παρέμεινε σιωπηλός.

Ο συνήγορός του, με τη σειρά του, τόνισε ότι στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Πρόκειται για τραγικό περιστατικό - λυπηρό και τραγικό. Θα πρέπει να ζητήσουμε από όλους να περιμένουν και να μην τον καταδικάσουν (σ.σ. τον Phelps) μέχρι να γνωρίζουμε περισσότερα. [...] Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να το κατανοήσουν, αλλά βιώνει μία τραυματική εμπειρία» δήλωσε ο Joseph Cheshire, για να προσθέσει: «Υπάρχουν πολλά στάδια σε αυτά τα πράγματα και αυτός βρίσκεται ακόμη στην αρχή».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ