Η Καταλονία αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της

Η Καταλονία αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Facebook Twitter
4

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα με νόμο τη διεξαγωγή την 1η Οκτωβρίου ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της βορειοανατολικής περιφέρειας, το οποίο η ισπανική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει παράνομο, διαμηνύοντας ότι θα το σταματήσει.


Μια πλειοψηφία στο περιφερειακό καταλονικό κοινοβούλιο, που ελέγχεται από τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου που επιτρέπει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ορίζει το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.


Νωρίτερα σήμερα, η ισπανική συντηρητική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να αποτρέψει την ψήφιση από το κοινοβούλιο της Καταλονίας του συγκεκριμένου νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μόνο κάτι άλλο θέλω να πω ειδικά σε αυτούς που πιστέυον ότι το θέμα είναι ιστορικό. Η Ισπανία είναι ένα μεγάλο μείγμα πολιτισμών, κάθε περιοχή από τις 17 έχει μια ιστορία, μια κουλτούρα και ένα διαφορετικό τρόπο να μιλάμε. Στην Ανδαλουσία μιλάμε τη διάλεκτο μας και όταν μιλάω με τους φίλους μου από Γαλικία ή από Μαδρίτη διασκεδάζουμε σχολιάζοντας αυτές τις διαφορές και δεν έχουμε κανένα θέμα με το γεγονός ότι είμαστε και Ισπανοί. Αυτό ακριβώς μας ενώνει, διαφορετικά θα μέναμε ο καθένας στην περιοχή του και θα είχαμε 17 μικρές χώρες. Το θέμα είναι οικονομικό. Όταν οι βάσκοι σκότωναν για να καταφέρουν το ίδιο, σταμάτησαν αφού πήραν τα λεφτά που ήθελαν. Το ότι μιλάνε κι εκεί μια άλλη γλώσσα δεν είναι τόσο σημαντικό, άλλα θέματα χωρίζουν τους ανθρώπους. Buenas noches Grecia. Ελλάδα σ΄αγαπώ!
Σαν Ισπανίδα ντρέπομαι. Απλά να ξέρετε ότι δεν είναι κάτι που θέλουν οι περισσότεροι καταλανοί, ούτε οι μισοί, θα δείτε την 1 Οκτ. Αυτοί οι λίγοι independentistas κάνουν πολύ θόρυβο και έτσι φαίνεται ότι είναι πολλοί. 'Ενας λογικός άνθρωπος ξέρει πολύ καλά ότι οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές από πολλές πλευρές. ESPAÑA UNIDA.