Συρία: Σφίγγει ο κλοιός για τους τζιχαντιστές στη Ντέιρ αλ-Ζορ

Συρία: Σφίγγει ο κλοιός για τους τζιχαντιστές στη Ντέιρ αλ-Ζορ Facebook Twitter
0

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν φθάσει σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από έναν κυβερνητικό θύλακα, που πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, σύμφωνα με τη συριακή δημόσια τηλεόραση.


Με μια απότομη κίνηση μέσα από τις γραμμές των τζιχαντιστών, οι κυβερνητικές δυνάμεις έφθασαν κοντά στην πόλη αυτή στον Ευφράτη, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει μια φρουρά του στρατού και 93.000 αμάχους εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσαν έμφαση φέτος στις επιχειρήσεις στη συριακή έρημο και προχωρούν προς ανατολάς σε μια επίθεση από πολλές πλευρές για την ανάκτηση της Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου το ΙΚ διατηρεί τον έλεγχο σχεδόν της μισής πόλης και των εδαφών γύρω από τον κυβερνητικό θύλακα.


Πολλοί κάτοικοι του τμήματος της πόλης που πολιορκείται από το 2015 επιβιώνουν μόνο χάρη στη ρίψη πακέτων με ανθρωπιστική βοήθεια με αλεξίπτωτα.


Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι το ΙΚ καταρρέει μπροστά στην προέλαση των δυνάμεων του στρατού. Μια πηγή προσκείμενη στον στρατό δήλωσε το Σάββατο ότι επιτεύχθηκε επίσης μια προέλαση προς ανατολάς από τη Σούχνα, στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Δαμασκό με τη Ντέιρ αλ-Ζορ, άλλο ένα μέτωπο.


Ο κυβερνήτης της Ντέιρ αλ-Ζορ, Μοχάμεντ Ιμπραήμ Σάμρα, προέβλεψε χθες το βράδυ, ότι ο στρατός θα μπει στην πόλη τις επόμενες 48 ώρες.

Η επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου, είναι η τελευταία που παραμένει στα χέρια του ΙΚ στη Συρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM