Απεργία την Πρωτομαγιά

Έξι μέλη μιας οικογένειας ανασύρθηκαν νεκρά από τις πλημμύρες του τυφώνα Χάρβεϊ

Έξι μέλη μιας οικογένειας ανασύρθηκαν νεκρά από τις πλημμύρες του τυφώνα Χάρβεϊ Facebook Twitter
0

Έξι μέλη μιας οικογένειας που αγνοούνταν από την Κυριακή βρέθηκαν σήμερα (30/8) νεκρά στο φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν, εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Χάρις.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από αυτό το βαν», τόνισε ο σερίφης Εντ Γκονζάλες σε μια συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για ένα αντρόγυνο και τα τέσσερα δισέγγονά τους, ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ άσκησε πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση ώστε να εγκρίνει το ταχύτερο δυνατόν τη χορήγηση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ, καλώντας παράλληλα να αποφευχθούν γραφειοκρατικά κωλύματα.

«Ελπίζω ότι όσοι βρίσκονται σε υψηλά πόστα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα καταλάβουν ότι αυτή ήταν μια καταστροφή», τόνισε ο Τέρνερ σε μια συνέντευξη Τύπου. «Απλά χρειάζεται να αποφύγουμε την γραφειοκρατία», τόνισε.

Όπως εξήγησε, δεν επιθυμεί η πόλη να πληρώσει η ίδια για τα μέτρα ανακούφισης και έπειτα να ζητήσει αποζημιώσεις, αλλά τη χορήγηση ομοσπονδιακών κονδυλίων το ταχύτερο δυνατό.

Παράλληλα, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ παρουσιάζει εξασθένιση καθώς κινείται πιο μακριά στην ενδοχώρα, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν σήμερα το νοτιοανατολικό Τέξας και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ βρισκόταν περίπου 56 χιλιόμετρα βόρειο-βορειοδυτικά από το Λέικ Τσαρλς στη Λουιζιάνα με μέγιστη ταχύτητα ανέμων 64 χιλιόμετρα την ώρα, πρόσθεσε το Κέντρο.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ