Ισπανία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φετινός τοματοπόλεμος στη Μπουνιόλ μετά τις επιθέσεις

Ισπανία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φετινός τοματοπόλεμος στη Μπουνιόλ μετά τις επιθέσεις Facebook Twitter
0

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Καταλωνία έχει εντείνει την ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια απ' άκρου εις άκρον στην Ισπανία, με όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά και όσες περιοχές φιλοξενούν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις να ενισχύουν τα μέτρα προστασίας. Το ίδιο συμβαίνει με την κοινότητα Μπουνιόλ στη Βαλένθια, που είναι παγκοσμίως γνωστή για τον «τοματοπόλεμό» της, τη διάσημη «Τοματίνα».


Η δημοτική αρχή της μικρής πόλης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστους και στην οποία αναμένονται 22.000 επισκέπτες, ενώ από τα φορτηγά που θα λάβουν μέρος στην «Τοματίνα» θα ριφθούν φέτος 160 τόννοι τομάτας. Προβλέπεται συγκεκριμένα μεγάλη αύξηση των αστυνομικών μέτρων και του αριθμού των αστυνομικών κατά 6%.


Όπως τόνισε ο υπεύθυνος για τη γιορτή της «Τοματίνα» της δημαρχίας του Μπουνιόλ, Ραφαέλ Πέρες, στη γιορτή τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κινδύνου και φέτος 740 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, δηλ. αστυνομικοί, πυροσβέστες, υγειονομικό προσωπικό, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, θα βρίσκονται επί ποδός για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της φιέστας.


Επιπλέον, η τοπική περιφερειακή αρχή ασφαλείας ενέκρινε στις 5 Αυγούστου την αυξημένη διάθεση κατά 5% ανδρών της Εθνοφυλακής στις εκδηλώσεις του τοματοπόλεμου.


Πλέον, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, η Εθνοφυλακή ήδη τροποποιεί τα επιχειρησιακά της σχέδια σχετικά με την φύλαξη της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία του Μπουνιόλ.


Στη φετινή εκδήλωση, που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον και κοσμοσυρροή από κάθε μέρος του πλανήτη, αναμένεται να παρίστανται 22.000 άνθρωποι. Όπως τόνισε ο Πέρεθ, τα εισιτήρια έχουν σχεδόν πωληθεί όλα, μένουν μόνο 250 ονομαστικές προσκλήσεις, και φυσικά τα 5.000 δωρεάν εισιτήρια για τους μόνιμους κατοίκους του Μπουνιόλ. Ιδιαίτερα φέτος, όπως προκύπτει από το μητρώο των εγγραφών στη γιορτή, το ενδιαφέρον των ίδιων των Ισπανών για την «Τοματίνα» έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με άλλες διοργανώσεις.


Στη φετινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου, θα διατεθούν για τον τοματοπόλεμο 160 τόννοι τομάτας, που θα μοιρασθούν από έξι φορτηγά, ενώ ένα έβδομο φορτηγό με είκοσι τόννους τομάτας θα διατρέχει και τους δρόμους της πόλης.


Το Μπουνιόλ αναμένει την άφιξη 250 ναυλωμένων τουριστικών λεωφορείων, ενώ έχουν σχεδόν διπλασιασθεί τα δρομολόγια του τοπικού λεωφορείου που το συνδέει με τη Βαλένθια.


Ο Πέρεθ υπενθυμίζει πως, όπως και πέρυσι, η εκδήλωση της «Τοματίνα» είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, και πως έχει ενισχυθεί το πρωτόκολλο της άμεσης επέμβασης ενάντια σε κάθε προσβλητική συμπεριφορά στη διάρκεια της εκδήλωσης. «Το Μπουνιόλ θέλει να συνεισφέρει τη δική του ψηφίδα και να χρησιμοποιήσει το επικοινωνιακό εφαλτήριο που προσφέρει η "Τοματίνα" για να προωθήσει τον κοινωνικό προβληματισμό», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/El Publico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ